Ticaret Bakanlığı Memur Alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Resmi gazetede Kadro İhdası kararı yayımlandı.

Söz konusu Resmi Gazete duyurusu 25 Ağustos 2023 tarihi ile duyurulmuş olup ilan hakkında detayları sizlerler paylaşıyoruz.

Ticaret Bakanlığı 1033 Memur Alımı Yapacak!
Resmi Gazete kadro İhdas Kararına göre Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1033 Memur alınacak. Buna göre 32290 sayılı Karara göre Bakanlık kadro ihdası ile Memur alınacağını aktardı.

Bu kapsamda 9. Dereceli kadroya Genel İdare Hizmetleri sınıfında 1033 Memur alınacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?
Ticaret Bakanlığı Memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Köklü firma Hakmar'dan istihdam seferberliği Köklü firma Hakmar'dan istihdam seferberliği

KPSS Şartı Olacak!
Söz konusu Kadro ihdası kararı ile tüm detaylar belli olmadı. Ancak Memur alımı kadrosu için adaylardan KPSS Şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?
Ticaret Bakanlığı memur alımında başvuru tarihleri açıklanmadı. Ancak ilan için müjde 2023 yılı içerisinde bekleniyor. Bu kapsamda;