Taşerona kadro konusu belirsizliğini sürdürürken, hükümetten konuya ilişkin açıklama yapılmamasının ardından yüz binlerce vatandaş tepki gösterdi.

Mevcut ekonomik şartlardan dolayı geçinmekte zorluk çeken vatandaşlar, ücretlerinde artış yapılmaması ve mesai yapmalarına rağmen haklarını alamamaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya geçirilecği sözünün verilmesine rağmen hükümet tarafından konuya ilişkin çalışma başlatılmamıştır.

Çalıştıkları kurumlarda kadro hakkına saip olamayan taşeron işçiler, kadrolu olarak çalışanlarla  aynı işleri yapmalarına eşit haklara sahip değillerdir. Bakanlık tarafından somut adımlar atılmazken, mağdur vatandaşların ekonomik açıdan elleri kolları bağlanmaktadır. Sosyal medya hesaplarından yapmış oldukları paylaşımlarda her fırsatta hükümetten kadro taleplerini dile getirmektedirler.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

Kadro verilmeyen işçiler eşit işe eşit maaş talebini her gün sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda dile getirmektedir. Seçimden önce verilen sözler arasında yer alan kadro meselesi hem aileleri hem de çalışanları olumsuz yönde etkilemektedir. Hükümetin söz vermesine rağmen kadroya geçirilmeyen mağdular aynı işleri yapmalarına rağmen kadrolulardan daha fazla çalışmaktadır.

TİGEM TAŞERON İŞÇİLERİNE KADRO VERİLECEK Mİ?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıp kadro bekleyen taşeronlar arasında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'de çalışan işçiler yer alıyor. Yıllardır çalıştıkları kurumda taşeron olarak çalıştıkları için birçokk özlük hakkından yararlanamayan mağdurlar, mesayi saatleri dışında da çalışmalarına rağmen haklarını alamamaktadır. Konuya ilişkin açıklama yapılmayıp yanlız bırakılan vatandaşlar, mevcut ekonomik şartlardan dolayı evlerini geçindirememektedirler.

TİGEM'de çalışan işçiler kadronun yanı sıra yoğun iş tempusu,ikramiye bayramlarda tatil gibi haklarından da yararlanamamaktadır. Aralarında yaşlı insanların da bulunuduğu çalışanlar, ilerleyen yaşlarından dolayı ağır şartlar altında çalışma koşullarına dayanamamakatdırlar.

HÜDA PAR'DAN TİGEM İŞÇİLEİNE DESTEK!

HÜDA PAR Ceylanpınar İlçe Başkanı Adnan Sağlam, TİGEM'de yıllardan beri geçici işçi statüsünde istihdam edilen vatandaşların daimi işçi kadrosuna alınması gerektiğini dile getirdi.

TİGEM'de 10-12 yıl boyunca geçici olarak çalışan  kadroya alınması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti.

''"Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğüne sürekli ve geçici işçi alımını güzel bir gelişme olarak görüyoruz. 2018 yılında taşeron işçilerin kadroya alınması haberlerine geçici olarak çalışan birçok işçi kardeşimiz umut bağladı ancak kadroya alınmadılar. Bu emekçi kardeşlerimiz TİGEM Ceylanpınar İşletmesinde 10-12 yıldır çalışmakta ve hepsi de kendi işlerinde uzman olduğu bilinmektedir. Bu geçici statüde çalışan kardeşlerimize kadro verilmemesini hayretle karşılıyoruz." dedi.

Hükümetin, 2018 yılında belediyelerde, hastanelerde ve çadır kentte geçici statüde çalışan taşeron işçilere kadro verdiğini dile getiren Sağlam, TİGEM'de 10 yıldan fazla taşeron işçi olarak çalışanlara kadro hakkının verilmemsi işçileri mağdur ettiğini dile getirdi.

TİGEM NEDİR?

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM); tarım ve tarıma dayalı sanayinin ihtiyacı olan her türlü mal ve hizmetleri üreten bir İktisadi Devlet Teşekkülüdür. Ülkemizin bitkisel ve hayvansal üretimini artırmak, çeşitlendirmek ve ürün kalitesini iyileştirmek amacıyla yetiştirdiği tohumluk ile damızlıkları yetiştiricilere ulaştırmak, en başta gelen görevidir. Kuruluşu Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk yıllarına(1300) dayanan Hara ve İnekhaneler, kimi zaman ordunun at ihtiyacını karşılamış, kimi zaman yarış atlarının gen kaynaklarını muhafaza görevini üstlenmiştir. Bunun yanında damızlık hayvan yetiştirme ve üreticilere kültür ırkı hayvanların tanıtılması konularında da başarılı hizmetlerde bulunmuştur. Cumhuriyetin İlanından sonra (1937–1938 yıllarında) kurulan Zirai Kombinalar ve Devlet Ziraat İşletmeleri ise buğday sıkıntısının had safhada olduğu bir dönemde, ordunun ve halkın buğday ihtiyacını karşılamış ve tarımsal teknikleri çiftçimize öğretmiştir. Daha sonraları hizmete giren Devlet Üretme Çiftlikleri de tohumluk, fide, fidan ve damızlık temini ile üreticiye örnek olma yönünde hizmetler vermiştir.