Türkiye'nin yerli ve elektrikli otomobil markası Togg, geçtiğimiz mart ayında T10X modelinin satışına başladı. Yeni kurulan tesiste umduğu üretim sayısını yakalayamayan şirket, yine de elektrikli SUV pazarında önemli bir başarıya imza attı. 

MİT'ten "Çocukların Sosyal Medyayı Güvenli Kullanımı" rehberi MİT'ten "Çocukların Sosyal Medyayı Güvenli Kullanımı" rehberi

Togg T10X, SUV pazarında lider oldu

Togg T10X iki ayda gerçekleştirdiği satışlarla elektrikli SUV segmentinde pazar lideri olma başarısını gösterdi. Togg, mayıs ve haziran aylarında 808 adet T10X’i kullanıcılara teslim ederek, elektrikli C-SUV segmentinde yüzde 28,9’luk payla pazar lideri oldu. Haziran ayı içerisinde 502 adetlik satış rakamına ulaşan Togg T10X, toplam elektrikli SUV pazarında da yüzde 15’lik pazar payı ile haziran sonu itibarıyla liderliğe yerleşti.

 Yerli model böylece kısa sürede diğer elektrikli SUV modellerin önüne geçmeyi başardı. Togg daha önce yaptığı açıklamada 2023 yılı içerisinde 30 bin T10X modeli üretmeyi hedeflediklerini açıklamıştı. 22 bini bireysel kullanıcılara sunulacak olan SUV modelin, 8 bin tanesi ise kamu kullanımında kullanılmak üzere üretilecek. Üretimde yaşanan aksamalar olmadığı takdirde, Togg T10X’in yıl sonuna kadar yerini koruması bekleniyor.