Kademeli emeklilik ile staj ve çıraklıkta son durum Kademeli emeklilik ile staj ve çıraklıkta son durum

İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki bulunan Trendyol Express Dağıtım Merkezi’nde çalışırken sendikal faaliyetler nedeniyle işten çıkarılan 54 kişi, işe iade talebiyle 28 Ağustos’ta başlattıkları eyleme devam ediyor. 

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) ve PTT-Sen öncülüğündeki eylemde, depo önünde toplanan işçiler “Atılan işçiler geri alınsın” pankartı açtı ve  “İşten çıkarılan her bir arkadaşımız için sonuna kadar direneceğiz” açıklamasında bulundu. 

Konuşma yapan DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar ise işçilerin ‘küçülme’ bahanesiyle işten çıkarılmasına rağmen şirketin işe alımların devam ettiğini belirtti. Konya ilişkin sendikanın yaptığı açıklamada ise “Trendyol, sendikalı oldukları için işçileri işten attık dememek için ‘küçülmeye gidiyoruz’ dedi. Atılan tüm işçiler gibi yenilerinin de haklarını, geleceğini gasp etmenize izin vermeyeceğiz. İşçi sağlığını ve güvenliğini yok sayan, sefalet ücretleri dayatan, işten atmalarla ve işçilerin üzerinde baskı kuran sömürü düzenine son vereceğiz” ifadeleri yer aldı.

İş yerinde sendikalı birkaç kişi olduklarını, yöneticilerin tutanak tutarken adaletsiz davrandığını ifade eden işçiler diğer işçilerle eşit şartlara sahip olmak istedikleri için sendikalı sayısını artırmaya çalıştıklarını belirtti. Bunun üzerine ise işverenler tarafından küçülmeye gidildiği bahanesiyle işten çıkarıldıklarını söyledi. 

Maaşlarının düşük olduğunu ve mobbing altında çalıştıklarını ifade eden işçiler mevcut ekonomik şartlarda halihazırda geçim sıkıntısı çekmelerinin yanı sıra haksız yere işten çıkarılmalarına tepki gösteriyor. 

Direnişlerinin 12.gününde olan işçiler haklarına kavuşana kadar eyleme devam edeceklerini belirtti.