TRT spikeri Deniz Demir kimdir? Spiker Demir'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla  haber bültenini tamamladıktan sonra yaptığı bayram kutlaması gündemi yerinden oynattı.

TRT SPİKERİ DENİZ DEMİR KİMDİR?

TRT spikeri Deniz Demir kimdir, aramalarına neden olan spiker, 29 Ekim ile ilgili olarak "Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken Cumhuriyeti zihninde ve kalbi yaşatan bu büyük devlet büyük millet, Atatürk'ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın." dedi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

TRT spikeri Deniz Demir kimdir şeklinde aramaların merak içinde yapılmasına neden olan Spiker Demir'in yayında sarf ettiği sözleri sosyal medyada yankı buldu.

Kullanıcılar, "ümmet" ifadesinin "Müslümanlığa bağlı olan, Hazreti Muhammet'in yolunda olan Müslümanların hepsi" anlamı taşıdığını ve Atatürk'ün Cumhuriyet fikri ile ümmet kelimesinin ilgisiz olduğunu öne sürdü.

TRT SPİKERİ DENİZ DEMİR EKRANLARDAN UZAKLAŞTIRILDI MI?

Gündemi sarsan 29 Ekim kutlaması nedeniyle Spiker Demir'in ekranlardan uzaklaştırıldığı iddiası yayıldı.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN FARKLI BİR TEPKİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise sosyal medya üzerinden konuyla ilgili tartışmalara katılarak "Bu konuşmayı yaptığı için cezalandırılarak ekranlardan çekilen TRT spikeri Demir'i kutluyorum. Kendisi onurlu Türk kadını olduğunu göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Türk'ten başka herkes milliyetinin bilincine varmışken hala kendisinin ümmet olduğunu düşünen Türk'ün milletleşmesidir." ifadelerini kullandı.

TRT SPİKERİ DENİZ DEMİR KİMDİR?

Meteoroloji'den 11 şehir için kar uyarısı, 29 kentte sarı alarm Meteoroloji'den 11 şehir için kar uyarısı, 29 kentte sarı alarm

TRT Spikeri Deniz Demir kimdir, şeklinde aramalara konu olan Deniz Demir biyografisi haberimizde yer alıyor. Spiker Deniz Demir hukuk fakültesinden mezun olmuştur. İlk önce "Çocuk Saati" isimli program içinde yaptığı seslendirmeyle isminden bahsettirmiştir.

Spikeri Deniz Demir, TRT kariyerine ise TRT'nin açtığı sınava katılarak sınavda 2. olma başarısıyla başlamıştır. 

Deniz Demir, RTÜK'ün "En İyi Türkçe Konuşan Program Spikeri" ödülüne 2007 yılında layık görülmüştür. 2013 yılında ise Beyaz Küre "Yılın Spikeri Ödülü"ne sahip olmuştur.

Spiker Demir, TRT Haber'deki ana haber sunuculuğunun yanında seslendirme ve dublaj çalışmalarını da sürdürmektedir.

ŞEHİT HABERİNDE AĞLAMIŞTI

Deniz Demir, 2011'de Hakkari'de 24 askerin şehit olması sonrasında şehitlerin ismini ana haber bülteninde sayarken duygularına hakim olamayıp gözyaşlarını tutamamış ve o görüntüler Türk televizyon tarihine geçmiştir.