Türk Silahlı Kuvvetleri KPSS şartı aranmaksızın askeri personel alımı yapacağını duyurdu. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları bünyesinde bando sınıfı muvazzaf astsubay alımı için başvuru detayları şu şekilde:

Başvuru Şartları:

  • Lisans (Yüksek Lisans ve Doktora Dahil) düzeyinde mezun olanlar arasından, 27 yaşından büyük olmayan adaylar (01 Ocak 1996 ve daha sonraki doğumlular) başvuru yapabilir.
  • Başvuruda bulunacak adaylardan KPSS şartı aranmayacak. Ancak, Milli Savunma Bakanlığınca düzenlenecek Genel Kültür Sınavında en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacak.

Muvazzaf astsubay başvuruları 24 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. Başvurular, belirtilen tarihler arasında ilgili komutanlık birimlerine yapılabilir.

Erdemir Fabrikası saat ücretli işçi alacak Erdemir Fabrikası saat ücretli işçi alacak

Başvuru yapan adaylar, yazılı sınav, değerlendirme testi, fiziki yeterlik testi ve mülakat sınavında başarı göstermeleri gerekmektedir.

Müzik Yeterlilik ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavında başarılı olan adaylar alıma dahil edilecek.

Başvurularını tamamlayan ve değerlendirme sürecini başarıyla geçen adaylar, belirtilen kontenjan dahilinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bando sınıfı muvazzaf astsubay olarak görev yapma fırsatını elde edecekler.

Başvuru detaylarını öğrenmek için tıklayınız.