BMW'nin Münih yakınlarındaki Garching Fabrikası'nda bir vardiyada ustabaşı, Türk çalışanların kendi aralarında Türkçe konuşmalarını yasakladı. 50 farklı milletten 7 bin işçinin çalıştığı fabrikada konulan yasak tepkiyle karşılandı. 

Alman Bild gazetesinin yaptığı habere göre, Türkçe konuşma yasağının kapsama alanının fabrikanın sosyal alanlarını da içine alıyor. Ustabaşı tarafından getirilen yasak fabrikada çalışan Türk isçilerine Türkçe olarak bildirildi.

Türkiye Kamu-Sen'den eylem: Okul Müdürü Oktugan için eğitimciler cuma günü iş bırakacak Türkiye Kamu-Sen'den eylem: Okul Müdürü Oktugan için eğitimciler cuma günü iş bırakacak

İNSAN KAYNAKLARI ÇALIŞANLARIN YANINDA YER ALDI

BMW'nin insan kaynakları bölümü de getirilen yasağa olumsuz tepki vererek çalışanlarının yanında yer aldı. Ayrımcılığa maruz kaldıklarını belirten Türk işçileri, ustabaşının keyfi uygulamasını sendikaya şikayette bulundu. Sendika da böyle bir uygulamanın kanunsuz olduğunu bildirdi. 

Türkçe yasağı olayını araştırdıklarını belirten BMW Sözcüsü Jochen Frey, BMW'nin çalışanların iş yerinde kendi aralarında hangi dili kullanacakları konusunda bir mecburiyet olmadığını, çalışırken herkesin anlaşabilmesi için ortak dilin Almanca olmasının gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim