Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'atama bekleyen öğretmenler' sorunu günden güne büyümeye devam ediyor. Atamaların yetersizliği nedeniyle KPSS'den yüksek puan alsalar bile atanamayan öğretmenler artık sabırlarının kalmadığını belirterek yetkililere sesleniyor.

En verimli yaşlarında yıllarca KPSS ve atama stresi yaşayanTürk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri de hayallerini kurduğu mesleklerini icra etmek için atama bekleyen öğretmenlerden. Uzun süren eğitimlerinin ardından atanarak mesleklerini yapmak isteyen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri atamaların yetersizliği nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor.

 İşçi Haber'e yazan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri atama taleplerini şu sözlerle açıkladı:

''Ben Türk Dili ve edebiyatı öğretmeniyim. Malumunuz bu sene 45 bin öğretmen ataması yapıldı ve branşımdan sınava giren aday sayısı 33.835'tir. Verilen bu sayı içinde branşıma 1839 kontenjan verildi. Branşımda mevcut açığın ve ücretli çalışanların (ücretlinin en fazla olduğu 2.branş sendikalarda raporlar mevcuttur ki en fazla ders saatine sahip edebiyat bunun büyük bir bölümünü kapsıyor) oranına bakıldığında bu sayı yeterli değildir. Lise dersleri arasında baraj dersi olan edebiyatın her bölümde (sayisal,sözel,eşit ağırlık... ) görülüyor olması ne kadar önemli bir ders olduğunu bizlere gösteriyor. Branşıma yapılan bu haksızlığa sizlerin de ses çıkarmasını istiyor bize destek vermenizi bekliyoruz. Yapılmış olan ekpss'de 3500 atamada branşıma 519 kontenjan verilmişken önceki yıllarda 15 20 bin atamada 500 600 kontenjan KPSS ile veriliyordu. Belli oluyor ki açığımız oldukça fazla. Bu yüzden verilecek ek atamada branşıma en az 5 bin kontenjan verilmesi açığımızın bir nebze de olsa azalmasını sağlayacaktır. 2022 yılının 100 bin öğretmen atamasıyla şahlanmasını ve Türk Dili Ve Edebiyatı dersinin gereken değeri görmesini istiyoruz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''45 bin atama'' dedi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sevgili vatandaşlarım, eğitim camiamızın değerli üyeleri, buradan sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum Eğitim sistemimizin kalitesini artırmak, eğitim kadromuzu daha da güçlendirmek için 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız. Atanacak öğretmenlerimizi öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendireceğiz.'' açıklamasında bulundu.

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından uzun süredir 100 bin atama bekleyen öğretmenlerden tepki gecikmedi. 

100 bin atama konusunda ısrarlı olan öğretmenler seçim çok yaklaşmışken cumhurbaşkanı adaylarının da atama vaatlerini yakından takip ediyor. Ataması yapılmayan öğretmenler ve ailelerinin seçimde kullanacakları oy büyük önem teşkil ederken cumhurbaşkanı adaylarının öğretmenleri görmezden gelmemesi bekleniyor.