Ücretli öğretmenlik konusu büyük tartışmalara yol açarken söz konusu mağduriyetin bitmesi için bir iri ardında destek gelmeye devam ediyor.

66 Bin 780 Ücretli Öğretmen Var - Sivas Haberleri

2023-2024 yılına ilişkin ücretli öğretmenlerin sayılarını araştıran Türk Eğitim-Sen kadrosuz oalrak çalışan öğretmenlerin sayılarının 66 bin 780 olduğunu belirtti.

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası  - Vikipedi

Türkiye'de 2023-2024 yılında Ücretli öğretmen sayısını göndermeyen iller ise, ''Ağrı, Bayburt, Bilecik, Düzce, Hatay, Kars, Niğde, Şırnak, Tokat ve Yalova'' oalrak belirlendi.

İlan ile öğretmen aranıyor

İSTANBUL'DA ÇALIŞAN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN ÇOKLUĞU DİKKAT ÇEKTİ!

Türkiye'nin en büyük ili olan İstanbul'da çalışan ücretli öğretmenlerin sayısı dikkat çekti. Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan araştırmada metropolde 17 bin 411 ücretli öğretmen çalıştırıldığı tespit edildi. İstanbul'u 3 bin 381 ile Ankara takip etti. Yapılan araştırmada ücretli öğretmenlerin fazla olduğu iller şu şekilde: Bursa 3 bin 379, İzmir 3 bin 105, Gaziantep 2 bin 330, Kocaeli 2 bin 99, Antalya 1.855, Van 1.548, Kahramanmaraş 1.484, Tekirdağ 1.207.

Ücretli öğretmenlik kanayan yara! haberi. Son Dakika Ağrı, Güncel haber  başlıkları ve gelişmeler - Ağrı Hürses

 6 BİN 604 ÖN LİSANS MEZUNU ÖĞRETMEN VAR

Yapılan araştırmalarda eğitim fakültesi mezunlarının sayısı 28 bin 381, lisans mezunlarının sayısı 31 bin 745, ön lisans mezunlarının sayısı 6 bin 654 olarak belirlendi. 

Öğretmen maaşları nereden nereye geldi

MEZUN ÖĞRETMENLERİN İLLERE GÖRE DAĞILIMI

Mezun öğretmenlerin illere göre dağılımı ise, Adana’da görev yapan ücretli öğretmenlerin 357’si eğitim fakültesi, 165’i lisans, 33’ü ön lisans mezunu, Ankara’da görev yapan ücretli öğretmenlerin 1.324’ü eğitim fakültesi, 1.987’si lisans, 70’i ön lisans mezunu, Antalya’da görev yapan ücretli öğretmenlerin 793’ü eğitim fakültesi, 919’u lisans, 143’ü ön lisans mezunu, Bursa’da görev yapan ücretli öğretmenlerin 1.458’i eğitim fakültesi, 1.770’i lisans, 151’i ön lisans mezunu,  İstanbul’da görev yapan ücretli öğretmenlerin 4 bin 93’ü eğitim fakültesi, 10 bin 690’ı lisans, 2 bin 628’i ön lisans mezunu, İzmir’de görev yapan ücretli öğretmenlerin 1.395’i eğitim fakültesi, 1.277’si lisans, 433’ü ön lisans mezunu,  Çankırı’da görev yapan ücretli öğretmenlerin 42’si eğitim fakültesi, 124’ü lisans, 33’ü ön lisans mezunu, Gaziantep’te görev yapan ücretli öğretmenlerin 1.509’u eğitim fakültesi, 714’ü lisans, 107’si ön lisans mezunu, Sakarya’da görev yapan ücretli öğretmenlerin 394’ü eğitim fakültesi, 500’ü lisans, 97’si ön lisans mezunu, Tekirdağ’da görev yapan ücretli öğretmenlerin 359’u eğitim fakültesi, 659’u lisans, 189’u ön lisans mezunu, . Şanlıurfa’da görev yapan ücretli öğretmenlerin 2 bin 377’si eğitim fakültesi, 1.395’i lisans, 447’si ön lisans mezunu olduğu Türk Eğitim-Sen tarafından belirlendi.

Ücretli öğretmenlere yüzde 25 zam kararı yürürlükte - Son Dakika Haberleri

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİN SAYISI 19 BİN 61

Özel uzmanlık gerektiren zihinsel-görme-işitme engelliler öğretmenliğinde ön lisans mezunu ücretli öğretmen sayısında  özel eğitim öğretmenlik sayısı  19 bin 61 olarak belirlenirken öğretmenlerin 6 bin 845’i eğitim fakültesi, 10 bin 201’i lisans, 2 bin 15’i ön lisans mezunu, Ön lisans mezunu özel eğitim öğretmenlerinin 1.062’si de İstanbul’da istihdam edildiği belirlendi. 

Ücretli öğretmenler için ek derse % 25 zam - Son Dakika Haberler

''ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SAYISININ 67 BİN'E ULAŞTIĞI GÖRÜLMEKTEDİR''

Ücretli öğretmen araştırması konsunda ücretli öğretmenlerin sayısının çokluğuna dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 

Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan Milletvekili Olamadığı İçin Üzgün!  Peki Ya Ali Yalçın!

“Ülkemizde öğretmen açığı sorunu bir türlü çözülemiyor. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacını yeterli sayıda kadrolu öğretmen ataması yapmak yerine, girdikleri ders başına ücret alan, asgari ücretin yarısı bir aylık gelire sahip olan, hak ve güvenceden mahrum, geleceği amirlerinin iki dudağı arasında olan ücretli öğretmen görevlendirmesi yaparak gidermeye çalışıyor. Ücretli öğretmenlerin bir kısmının pedagojik formasyonunun olmaması ve iki yıllık meslek yüksekokullarından mezun olması da işin eğitimi tehdit eden boyutu olarak karşımıza çıkıyor.

Yaptığımız araştırmaya göre 10 il eksik olmasına rağmen ücretli öğretmen sayısının 67 bine ulaştığı görülmektedir. Şayet tüm illerin verileri elimizde olsaydı, ücretli öğretmen sayısının 80 bini aştığı görülecektir.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

Ücretli öğretmen sayısının yüksekliği kadar norm kadro ihtiyacının da 90 binin üzerinde olması dikkat çekicidir. Bu durum, ücretli öğretmen çalıştırılmasına rağmen ülkemizde öğretmen açığının kapatılamadığının göstergesidir.

Nitekim öğretmen açığı olduğunu Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin de kabul etmiştir. Ancak Bakan Tekin 68 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu söylerken, sendikamızın tespitleri Yusuf Tekin’in verdiği norm kadro ihtiyacının en az 23 bin 484 üzerindedir.

Peki öğretmen açığı ve bu açığın ücretli öğretmenler eliyle giderilmeye çalışılması eğitim hayatımız için ciddi bir sorunken, bu sorun nasıl çözülmelidir? Yapılması gereken öncelikle ücretli öğretmenlik denilen ve neredeyse asal istihdam modeli haline gelen bu ucube çalıştırma şeklinin tamamen kaldırılması ve sadece kadrolu atama yapılmasıdır. Şubat ayında en az ücretli öğretmen sayısı kadar yani 67 bin öğretmen ataması yapılması, ardından da 2024 yılında bu atamaların norm kadro ihtiyacına tamamlanması da gerekmektedir. Kısacası ülkemizde öğretmen açığı sorununu ortadan kaldırmak için 2024 yılında en az 92 bin atama yapılması elzemdir.

Talip Geylan: 2022'de en az 70 bin Öğretmen ataması şarttır! - Kamudanhaber  İnternet Sitesi

Şunu da belirtmeliyiz ki; bir ihtisas mesleği olan öğretmenlikte ‘ücretli’ adıyla bir çalıştırma yöntemi olmamalıdır. Siz nasıl ücretli polis, ücretli doktor çalıştırmıyorsanız, insan yetiştiren bir mesleğin saygınlığını azaltan, mesleği tahrip eden, eğitimin kalitesini düşüren bir usulle öğretmen çalıştıramazsınız!

MEB sadece ve sadece gerekli istisnai hallerde 657 Sayılı DMK’ya dayalı olarak ‘Vekil Öğretmen” unvanıyla öğretmen çalıştırmalıdır. Bunun dışında tüm öğretmenlerimizin kadrolu olarak istihdam edilmesi temel talebimizdir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başlangıcında, Türkiye Yüzyılını inşa ederken, eğitimi öncelemek başat sorumluluğumuzdur. Eğitimin itici gücünün öğretmenler olduğunu göz önüne aldığımızda eğitim alanında tasarruf yapılmayacağı gerçeğinden hareketle, tüm imkânlarımızı geleceğimiz olan çocuklarımıza, onları yetiştiren öğretmenlerimize seferber etmeliyiz.” şeklinde açıklama yaptı.