Geçtiğimiz yıl vergi kaçıranları ihbar edenlere 14,8 milyon lira ödül verildi Geçtiğimiz yıl vergi kaçıranları ihbar edenlere 14,8 milyon lira ödül verildi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçileri temsilen yapılacak olan pazarlıkta açlık sınırından başlatacaklarını dile getirdi. 

Ergün Atalay, pazarlık sürecini değerlendirirken, asgari ücretin belirlenmesinde referans alınacak rakamı açıkladı. Türk-İş, asgari ücret pazarlığını 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak belirlendiği 14 bin 25 liradan başlatacak.

Atalay şu ifadelerde bulundu:

"Açlık sınırından bir pazarlık olmaz, onun üzerinden bir pazarlık olur" diyerek alt sınırın 14 bin 25 lira olduğuna işaret etti. Atalay, "İnşallah toplumu memnun edecek bir rakam verirler de biz de altına imza atar o masada otururuz"

Atalay, hükümetin tek zam açıklamalarına istinaden "Sayın bakanımız enflasyon olmayacak diye düşünüyor. Ete, süte, gıdaya zam olmayacak diye düşünüyor. Olmuyorsa bir mahsuru yok ama zam devam ettiği için bırakın sene sonunu insan üç ay bu ücreti idare ettiremiyor" dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise "Yüksek enflasyon artı refah payı, milli gelirden kaybettiklerimizin ilave edildiği, büyüme hızının da yansıtıldığı 4 kişilik bir işçi ailesinin asgari ihtiyaçlarını sağlayacak bir asgari ücret bizim için yeterli asgari ücrettir" ifadesinde bulundu.

2024'te geçerli olacak asgari ücretle ilgili ilk toplantının 11 Aralık'ta gerçekleşmesi bekleniyor.