Kenan İmirzalıoğlu'ndan bomba dizi geliyor! Yeni projesi çok konuşulacak Kenan İmirzalıoğlu'ndan bomba dizi geliyor! Yeni projesi çok konuşulacak

Bugün yapılan açıklama ile Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi’nin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Acı haberi ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay Instagram hesabı üzerinden duyurdu.

Akay, yaptığı paylaşımda “Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi’yi, ani gelişen bir rahatsızlık sonucu maalesef dün 15 Mart 2024 Cuma sabahı kaybettik. Cenazesi bugün 16 Mart 2024 Cumartesi günü, Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecektir. Soyadı Sipahi olan ve ilk müzik derslerini aldığı babası Ekrem Sipahi, Türk sanat müziğinin en güçlü bayan seslerinden Nesrin Sipahi’yi çok seviyormuş ve ona benzesin diye adını Nesrin koymuş. Profesyonel müzik yaşamının ilk yıllarında, İkinci Nesrin Sipahi olarak tanınan sanatçı, daha sonra yaşanan karışıklıklardan dolayı soyadına Er ekleyerek sahne adını Nesrin Ersipahi yapmış. Mekânı cennet olsun inşallah.” şeklinde açıklamada bulundu.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ SANATÇISI NESRİN ERSİPAHİ KİMDİR?

İskenderun'da dünyaya geen Nesrin Ersipahi, İskenderun Musiki Cemiyeti'ne girerek ilk musiki derslerini aldı.

Ayrıca Ersipahi, Bestekâr ve TRT Müzik Dairesi Eski Başkan Yardımcısı Özgen Gürbüz başta olmak üzere, birçok değerli ustadan nota, usul, nazariyat ve repertuar dersleri aldı.

Alâeddin Yavaşça imzalı sertifikası da bulunan Nesrin Ersipahi, ilk olarak dikkatleri üzerine "Sevde Gör Gülüm" adlı 12 eserden oluşan CD'si ile çekmiştir.

Çok sayıda konserde solist olarak sahneye çıkan ve Klasik Türk sanat müziğine yönelen usta sanatçının, TRT denetiminden geçen çeşitli radyo ve televizyon programlarında yayınlanan 29 eserlik 2 ayrı tanıtım CD'si de bulunmaktadır. 

Editör: Öznur Kaya