Binlerce vatandaşın kadro mücadelesi devam ediyor.

amu kurumlarına bağlı olarak Türk Telekom firmalarında taşeron olarak çalışan işçiler, kadro isteklerinin altını bir kez daha çizdi. Türk Telekom saha personelleri çalıştıkları kurumlarda yıllardır kadro bekleyişleri devam etmektedir. Kadrolu çalışanlarla aynı işleri yaptıklarını dile getiren kişiler, eşilt işe eşit maaş taleplerini bir kez daha vurguladı.

Turk Telekom Project | DMONTE

Konunun çözüme kavuşmamasının ardından, sosyal medya dan hükümete seslenen vatandaşlar,''Bizler Türk Telekom Taşeron Saha Çalışanlarıyız. Yıllardır Asıl İşi Yaptığımız Bu Gazi Kurumda Kadrolu Olarak İstihdam Edilmek İstiyoruz. 3 yılda bir global ihale yapılıp firmalar değiştiriliyor, aynı iş yerinde yeniden işe başlıyoruz sanki… Yıllık izinlerimiz bile iptal ediliyor. Hakkımız olan tazminatlardan kesinti yapılıyor. Nerede insan hakları bu haksızlıklar ne zaman son bulacak?'' Şeklinde açıklama yapıldı. 

Türk Telekom Yönetici Değişikliği KAP'a Bildirildi! ShiftDelete.Net

TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Anasayfa - Prof. Dr. Vedat Işıkhan

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

Yıllardır bu sektörde mesleklerini yerine getirmeye çalışan vatandaşlar, kurumlarda kole gibi çalıştıklarını ve işverenler tarafından hak kaybına uğratıldıklarını söyledi. Bu hak kaynının son bulmasını isteyen vatandaşlar, ''Üzülüyorum! Hem üzerlerindeki baskı hem verilmeyen haklar maaşlar,

Düşünün 2 personel var, ayni isi yapıyor aynı zamanda girmis, birisini taserona almis birisi telekom elemanı, telekom elemanına ikramiye bi ton yan hak, ayni isi yapan personel ( assistt) 2.sınıf eleman muamelesi görüyor, yan hak yok, asgari ücret var. Yakında kocaelide çalışan personel zor bulacaklar, asgari ucrete bu iş yapılır mi?'' yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

TÜRK TELEKOM ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI!

Gebze ve Gölcük şubelerinde Türk Telekom firmalarında çalışan vatandaşlar taşerona tepki göstermek için aylar önce iş bıraktı.

Eşit işe eşit ücret, yaşanan haksızlıklar, Vergi zamları, KDV artışı, tüm ürün ve hizmetlere art arda gelen zamların ardından Türk Telekom çalışanları yaşanan mağduriyetin gierilmesi için tepki göstererek  ağır çalışma koşullarına tepki gösterdi.