Kamuya bağlı olarak Türk Telekom firmalarında sahada kadrosuz olarak istihdam ettirilen personeller eşit işe eşit maaş talepleri ile bir kez daha seslendi. Saha personelleri Kadrolu çalışanlarla aynı işleri yaptıklarını belirterek, yaşanılan adaletsizliğin gierilmesi için seslendi. Kadrolu olarak kurumlarda istihdam edilmek istediklerini söyleyen vatandaşlar,

''Bizler Türk Telekom Taşeron Saha Çalışanlarıyız. Yıllardır Asıl İşi Yaptığımız Bu Gazi Kurumda Kadrolu Olarak İstihdam Edilmek İstiyoruz. 3 yılda bir global ihale yapılıp firmalar değiştiriliyor, aynı iş yerinde yeniden işe başlıyoruz sanki… Yıllık izinlerimiz bile iptal ediliyor. Hakkımız olan tazminatlardan kesinti yapılıyor. Nerede insan hakları bu haksızlıklar ne zaman son bulacak?'' dedi.

TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

TAŞERON İŞÇİLERDEN ERGÜN ATALAY'A ÇAĞRI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 31 Mart belediye seçimleri için tekrar aday olan ve işçilere yüzde 70 zam yapmasının ardından taşeron TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'a çağrıda bulundu. Kadro sözü alamadıklarını belirten işçiler,''Sayın başkanım Ergün Atalay! Bugün Ankara Belediye Başkanı. Mansur Yavaş işçilere %70 zam yaptı işçiler haklarını aldı. Peki ya karayollarında çalışan taşeron işçiler aynı işi yaptığı halde ne kadro sözü tutulup kadro ala bildi. Ne asgari ücretten fazla para ala bildi.. Mesai parası yok yemek parası yok ve bu işleri savunan biri yok. Ne kadar sessiz kalınacak bu duruma, Soruyorum sendikalara.'' şeklinde açıklama yapıldı. 

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Anasayfa - Prof. Dr. Vedat Işıkhan

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

Yıllardır bu sektörde mesleklerini yerine getirmeye çalışan vatandaşlar, kurumlarda kole gibi çalıştıklarını ve işverenler tarafından hak kaybına uğratıldıklarını söyledi. Bu hak kaynının son bulmasını isteyen vatandaşlar, ''Üzülüyorum! Hem üzerlerindeki baskı hem verilmeyen haklar maaşlar,

Düşünün 2 personel var, ayni isi yapıyor aynı zamanda girmis, birisini taserona almis birisi telekom elemanı, telekom elemanına ikramiye bi ton yan hak, ayni isi yapan personel ( assistt) 2.sınıf eleman muamelesi görüyor, yan hak yok, asgari ücret var. Yakında kocaelide çalışan personel zor bulacaklar, asgari ucrete bu iş yapılır mi?'' yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.