Türk yapımı zırhlı kara aracı Yörük 4x4, Afrika'daki ilk saha görevine başladı. Güvenlik güçleri ve askeri birliklerin kullanımı için tasarlanan Yörük 4x4, kullanıcılarına hafif zırhlı araç sınıfında en üst düzeyde hareket ve koruma performansı sunuyor.
Türk zırhlı kara aracı Yörük 4x4, Afrika'daki ilk saha görevine başladı.
 

Türk askeri kara aracı üreticisi Nurol Makina , "sınıfında yeni bir dönem açacak" sloganıyla ilk kez 2017 yılında Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda Yörük 4X4'ü tanıttı .

Araçla ilgili geliştirme, test ve üretime hazırlık çalışmaları sırasında şirkete birçok ülkeden talep geldi.

Nurol Makina , seri üretim hazırlıkları tamamlanmadan Yörük 4X4 için ilk ihracat sözleşmesini imzaladıŞirket, kısa sürede toplam dört ülke ile sözleşme imzaladı ve Çad , aracı ihraç eden ilk Afrika ülkesi oldu.

Çad , geçtiğimiz günlerde yine Nurol Makina tarafından üretilen Ejder Yalçın 4X4 zırhlı muharebe araçlarını envanterine eklemişti.

Güvenlik güçleri ve askeri birliklerin kullanımı için tasarlanan Yörük 4x4 , kullanıcılarına hafif zırhlı araç sınıfında en üst düzeyde hareket ve koruma performansı sunuyor.

Fas'ta 1 Mayıs gösterilerine Filistin’e destek sloganları damga vurdu Fas'ta 1 Mayıs gösterilerine Filistin’e destek sloganları damga vurdu

Balistik ve mayın/el yapımı patlayıcılara karşı üst düzey koruma sağlayan araç, kullanıcı tercihlerine göre özelleştirilebiliyor.

Bu haber ANews'ten alınmıştır.