Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK\YPG işgali altındaki bölgelere yeni operasyonlar düzenleneceğini açıkladı. Açıklamanın ardından Suriye'de hareketlilik arttı. Suriye Milli Ordusu, terör örgütü işgalindeki Tel Rıfat ve Münbiç sınırı çevresinde bulunan cephe hatlarında nöbet tutmaya başladı.

Rusya Federasyonu askerlerinin bulunduğu Tel Rıfat ve Münbiç'te yapılan tüm uyarılara rağmen saldırıların sürmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kentlerin de sınır ötesi harekatlar ile teröristlerden arındırılacağını açıkladı.

CEPHE HATLARI GÜÇLENDİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrası Suriye Milli Ordusu hazırlıklarını arttırdı. Düzenlenecek saldırada TSK kuvvetleri ile birlikte hareket edecek olan Suriye Milli Ordusu, Tel Rıfat ve Münbiç kentleri ile kırsalındaki bölgelere yakın noktalardaki cephe hatlarını güçlendirdi.

Suriye Milli Ordusu mevcut cephe hattında sürekli dürbünlerle teröristlerin bulunduğu bölgeleri gözetliyor. Ağır ve hafif silahlarla 24 saat nöbet tutan SMO askerleri, zaman zaman teröristler tarafından yapılan saldırıları da anında karşılık vererek püskürtüyor.

Suriye Ordusu, Harekat İçin Heyecanlı

PKK/YPGli teröristlerin kontrolündeki Tel Rıfat’a 4, aynı zamanda helikopterler için yapılmış havaalanının bulunduğu Minnag bölgesine de 2 kilometre uzaklıktaki Kefer Haşe’de kontrol noktasındaki SMO askerleri, sürekli olarak teröristlerin bulunduğu alanları gözetliyor. Suriye Milli Ordusu'nda cephe hattının sorumlu olan komutanlardan Abu Abdullah, tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve her an taarruza geçecek şekilde cephelerde konuşlanıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Musevi vatandaşlara tebrik mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Musevi vatandaşlara tebrik mesajı

Hedeflerinin bir an önce teröristlerin bulunduğu alanları güvenli hale getirmek olduğunu anlatan Abu Abdullah, Türk askeri ile birlikte yeni bir harekat için heyecanla gelecek talimatı beklediklerini kaydetti.