Konya'da korkutan görüntü! Dev yarıklar oluştu Konya'da korkutan görüntü! Dev yarıklar oluştu

En son 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin neden olduğu can kaybı ve yıkımların acısı yerinde dururken Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığı gerçeği ara ara kendini küçük-büyük ölçekli sarsıntılarla belli ediyor.

Kahramanmaraş merkezli son felaket 10 kentimizde büyük yıkımlara neden olurken resmi verilere göre yaklaşık 51 bin insanımız can verdi. Sarsıntıların olumsuz etkilediği kentler moloz yığınlarıyla kaplanırken ortaya çıkan görüntüler, "Benzer bir tabloyu bir daha yaşamamak için ne zaman tedbir alınacak?" sorusunu gündeme getirdi.

DEPREME KARŞI GÜVENLİ İLLER

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depreme karşı güvenli olan illeri duyurdu. Ercan'ın sosyal medya hesabından açıkladığı iller arasında Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden olumsuz etkilenen Şanlıurfa'nın da yer alması dikkat çekti.

Ercan'ın yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Yıkıcı deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli önde gelen illeri: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin , Mardin, Siirt, Batman, Ş.Urfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara.”