Medyada yapay zeka kullanımı: Haber üretip yayınlayabilecek Medyada yapay zeka kullanımı: Haber üretip yayınlayabilecek

Dünya genelinde ve ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya platformları açıklandı. Facebook'un zirvedeki yerini koruması dikkat çekti. İnternet sitelerinin web trafiğini analiz eden StatCounter, dünya genelinde ve birçok ülkede en çok kullanılan sosyal medya platformlarını açıkladı.

Dünya genelindeki en popüler sosyal medya platformlarının son verilerine göre Facebook, yüzde 63,93'lük kullanıcı oranıyla açık ara ilk sırada yer alıyor.İkinci sırayı ise yüzde 13,91'lik oranıyla Instagram alıyor. Twitter yüzde 12,18'lik oranıyla üçüncü sırada yer alırken, Pinterest yüzde 4,74'lük oranıyla dördüncü sırada karşımıza çıkıyor. Video paylaşım platformu YouTube, yüzde 3,98'lik oranıyla ilk 5 sırayı tamamlıyor. 

Türkiye'de facebook zirveye yerleşti

Türkiye'nin en popüler sosyal medya platformu, Yüzde 38,34'lük bir oranla Facebook oldu. 2004 yılında yayınlanan Facebook, her ne kadar eski popülerliğini yitirse dahi hala ülkemizde oldukça sık kullanılıyor. İkinci sırada, Facebook ile aynı şirketin çatısı altında bulunan İnstagram yer alıyor. İnstagram, Türkiye'de yüzde 31,12'lik bir kullanım oranına sahip. Üçüncü sırada video paylaşım platformu olan Youtube, yüzde 13,68'lik bir kullanım oranına sahip. Dördüncü sırada yüzde 11,64 ile twitter bulunurken, Pinterest ise ilk beşi tamamlıyor.