Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs üç yılın ardından kontrol edilebilir seviyeye geldi, maskeler artık hayatımızdan çıktı derken yeni bir vaka ile karşı karşıyayız.

Avrupa'da korkutan salgın alarmı: Sivrisinek kaynaklı hastalıklar yayılıyor Avrupa'da korkutan salgın alarmı: Sivrisinek kaynaklı hastalıklar yayılıyor

Orta ve Batı Afrika’da görülen ve dünyaya hızla yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsü Türkiye'de tespit edildi. 37 yaşında ve bağışıklık sistemi yetersizliği olduğu bilinen bir vatandaşta tespit edildiği bildirildi. 

"Temaslı takibi yapıldı, başka vakaya rastlanmadı"

Bağışıklık sistemi yetersizliği olan hastanın tecrit edildiğini aktaran Koca, "Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. Bilindiği gibi, bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor." dedi.

"Yakın fiziksel temasla bulaşıyor"

Bakan Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir hastamızda maymun çiçeği hastalığı tespit edildi. Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. BİLİNDİĞİ GİBİ, bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor."