Geçtiğimiz günlerde 700 bin işçiyi ilgilendiren zam oranı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşılmıştı. Kamu işçilerine refah payı dahil yüzde 45 oranında zam yapılacağını ve en düşük maaşın 15 bin lira olacağını söylemişti.

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

Toplum Yararına Program kapsamında çalışan personellerin yaşadıkları mağduriyetle ilgili hükümet kanadında somut bir adım atılmadı. Ekonomik şartların zorlaştığı bir dönemde kısa süreli çalışan TYP mağdurları, süreklilik talep ediyor.  Geleceklerini garanti altına alarak diğer çalışanlarla eşit haklara sahip olmak için seslerini duyurmaya çalışan TYP işçileri şu an için hiçbir sosyal hakkı bulunmadan çalışmak zorundadır. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU "MAĞDURİYETLERİ GİDERECEĞİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu yıl Cumhurbaşkanı adayı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı vatandaşları yanına çekmek isteyen Kılıçdaroğlu gündemde olan mağduriyetleri iktara geldikleri takdirde çözecekleri yönünde sözler verdi.

Seçime 4 gün gbii kısa bir süre kaldı. TYP mağdurları da yaşadıkları haksızlığın giderilmesi adına kim somut bir adım atarsa o kişiye sandıkta oy kullanacaklarını kesin bir dille altını çizdi.