TYP'lilere kadro var mı? sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. Toplum Yararına Programlar kapsamında İŞKUR aracılığı ile okul gibi yerlerde temizlik personeli olarak çalışan vatandaşlar TYP'de kadro çıkacak mı merak ediyor. 

TYP'LİLERE KADRO MÜJDESİ VAR MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç var. Onunla ilgili de bütün hazırlıkları yaptık. Bir akademi kurulu kurduk. Çalışmayı önümüzdeki dönemde onu hayata geçireceğiz" dedi.

100 bin işçiye kadro müjdesi geldi! Detaylar netleşti, kadro düzenlemesi için imza günü! Taşeron, TYP, belediye şirket...

HAZIRLIK YAPILDI

Çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç var.

Onunla ilgili de bütün hazırlıkları yaptık. Bir akademi kurulu kurduk. Çalışmayı önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz" ifadesini kullanmıştı.

SAYIYI BİLGİN AÇIKLADI

Bilgin, KİT'lerdeki taşeron sorununu da çözeceklerini belirterek, "KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçi vardı, şimdi sayıları 100 bin civarında. Bazı kuruluşların yeniden taşeron işçiliğine müracaat etmesi sonucu sayıları arttı.

Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdik. Çalışmalarımızın büyük kısmını tamamladık.

Geçici işçiler dosyasını kapattık, bunu da çözeceğiz" şeklinde konuşmuştu.

Liman İş Sendikası grevde: Direne direne kazanacağız! Liman İş Sendikası grevde: Direne direne kazanacağız!

Yeni Meclis'in ilk gündem maddelerinden biri taşeron işçilere yönelik olacak. 100 bin taşeron işçinin beklediği düzenleme hayata geçirilecek. (KAYNAK:AHABER)