TYP işçileri uzun süredir kadroya geçmek için mücadele ediyor. Yaklaşık 120 bin TYP işçisi, "Bizim çalışma açısından bir güvencemiz yok. Bizim işimizde süreklilik istiyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdi. 

Toplum Yararına Programlar kapsamında çalışan 9 aylık bir program dahilinde çalışıyorlar. Bu programa dahil olanlar yılda 9 ay çalışabiliyorlar. Ardından 3 ay bekeleme süresinden sonra tekrar programa katılabiliyorlar. Çalışma sürecin diğer iş arkadaşlarından bir farkı olmadıklarını belirterek sosyal medya mecralarından kadro talebi için seslerimi duyurmaya çalışıyorlar.  Sürekli çalışma hakkı ve mesleki güvence isteyen TYP işçileri MEB'e bağlı temizlik ve güvenlik işlerinde çalışıyorlar. 

"KADROYA GEÇMEK İSTİYORUZ"

TYP işçileri, “İşsizliğin yoğun olduğu zamanlarda işsizlerin doğrudan ya da yüklenici yoluyla belirli süre ile istihdam edilmesini sağlayan Toplum Yararına Programlar ( TYP ) işsizler için geçici de olsa bir iş kapısı olmuşken hem de işverenler açısından iş gücü oluşturuyor. Her açıdan faydalı olan bu uygulamada biz de sesimizi duyurmak istiyoruz. Seçim öncesi kadroya geçmek istiyoruz. Sosyal medya platformlarıüzerinden etkinlikler düzenleyerek sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” diyerek mağduriyetlerini aktardı. 

Resim

Resim

Levent Atasoy: Ücretli öğretmenler adı altında ucuz işçi çalıştırılıyor Levent Atasoy: Ücretli öğretmenler adı altında ucuz işçi çalıştırılıyor

Resim