Bakan Tekin’den beklenen atama cevabı: Karar alınır alınmaz süreci başlatacağız Bakan Tekin’den beklenen atama cevabı: Karar alınır alınmaz süreci başlatacağız

Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'ücretli öğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yıllarca eğitimini aldıklarını mesleklerini tam hakkıyla icra etmek isteyen öğretmenler, aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla farklı şartlara dahip olmaya tepki gösteriyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan ücretli öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca kadro stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy da ücretli öğretmenlerin hak ve talep ettiği çalışma şartlarına kavuşmaları için canla başla mücadele ediyor. Birçok mecrada etkinlik düzenleyen dernek saha çalışmalarıyla da yaşanılan mağduriyetin yetkililerce duyulması için mücadele ediyor. 

Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy bugün ücretli öğretmenlerin sorunlarının olduğu dernek dosyasını Milli Eğitim Bakanlığı ve sendikalar başta olmak üzere birçok kuruma iletti. Ücretli öğretmenlerin emekli dahi olamadığını anlatan Atasoy, kod magduriyeti hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Daire Başkanı Mehmet Gürsoy'un ziyaret eden Atasoy daha sonra Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı Muharrem Karaman ile görüştü. Ayrıca Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen'e de ziyarette bulunan Atasoy, ücretli öğretmenler özlük hakları üzerinde iyileştirme ve kadro taleplerini de dernek adına iletti.