Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'ücretli öğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yıllarca eğitimini aldıklarını mesleklerini tam hakkıyla icra etmek isteyen öğretmenler, aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla farklı şartlara dahip olmaya tepki gösteriyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan ücretli öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca kadro stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Pes etmeden birçok mecradan yetkililere seslenen ücretli öğretmenler basın açıklamalarında bulunuyor. X'te (Twitter) etkinlik düzenleyerek yaşadıkları mağduriyetleri dillendiren ücretli öğretmenler bir an önce kadroya alınarak çalışma şartlarında düzenleme yapılmasını talep ediyor. 

Ücretli öğretmenler çalıştıkları kurumda öğretmenliğin yanı sıra birçok işle uğraştıklarını ancak maaşlarıyla bunun karşılığını alamadıklarını belirtiyor.

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay da yaptığı basın açıklamasında ücretli öğretmenlerin mağduriyetini dile getirdi. Alpay, şu değerlendirmelerde bulundu: 

Ülkemizde ‘ücretli öğretmenlik’ adı altında görev yaptırılan eğitimcilerimizin durumu içler acısıdır. Devlet kurumlarında çalışan ücretli öğretmenlerin aldıkları maaş enflasyonun altında kalmış, eğitimcilerimiz yaşanan ekonomik krizden derinden etkilenmişlerdir. Öte yandan kadrosuz olarak çalışan 76 bin öğretmene ilişkin henüz bir atama ve kadro çalışmasının başlatılmamış olması da kabullenilecek bir durum değildir.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...