Devlet kurumlarına bağlı olarak çalışan ücretli öğretmenlerin aldığı maaş enflasyonun altında kalmaya deva ederken, kadrosuz olarak hizmet eden 76 bin öğretmene ilişkin henüz atama ve kadro taleplerine yönelik çalışma başlatılmaması siyasiler tarafından büyük tepki çekti.

Başarılı öğretmenlerin 25 farkı!

Siyasilerin Meclis'e sunduğu kanun tekliflerine de geri dönüşler gelmezken öğretmenlerden de tepki gecikmedi.

Ücretli öğretmenler derneğinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''

Asgari ücret altında mevsimlik işçi gibi yarim yamalak sigorta ile açlık sınırının altında emekli dahi olamayan biz ücretli öğretmenler olarak bu eğitim sisteminde bu düzeni kabul etmiyoruz!!! Bu öğretmenler gününde biz yine mağdur kaldık. Yazıklar olsun!'' şeklinde yapılan açıklama ile tepki gösterildi.

Yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen genç nesilleri geleceğe hazırlıyor

TÜRK-SEN'DEN ATAMA TEPKİSİ!

Atanamyan öğretmenlere ilşkin bir diğer destek de TÜRK-SEN Genel Başkanı Önder Kahveci'den geldi Kaheci yaptığı açıklamada, ''10 Bin Atama Hangi Derde Çare Olacak?'' şeklinde yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERDEN LİYAKAT ÇAĞRISI!

Kamu kurumlarında ücretli olarak çalışan öğretmenler eğitim sistemine tepki gösterekrek liyakat çağrısında bulundu. 

Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

Türkiye’de, öğretmen adayları ve aileleri 14 Mayıs 2023 genel seçimlerden önce “mülakatı kaldıracağız” sözünü veren hükümete karşı büyük tepki gösterdi.

Bugün Ziller Çalmayacak Öğretmenler eylemde ..

Mülakat sistemiyle ilgili daha önce açıklamalarda bulunan öğretmenler, “2018’den itibaren yapılmakta olan, Ziya Selçuk ve Mahmut Özer dönemindeki mülakat sistemi yüzde 0 etkiliydi. KPSS puanı ne ise o veriliyordu. Yani yuvarlama usulü uygulanıyordu. Örnek verecek olursak, KPSS puanı 79,39 olan bir öğretmene 79 veriliyor, KPSS puanı 79,89 olana 80 veriliyordu.

Öğretmen Haberleri | Son Dakika Öğretmen Gelişmeleri - Mynet

Haliyle birçok kişinin mülakat puanı aynı olduğundan tekrar KPSS puanına bakılıyor, sıralamalar değişmiyordu. Kısaca mülakat sözde yapılıp sadece bütçe harcanıyordu. Şu an geldiğimiz noktada Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘mülakatları yüzde 100’den yüzde 50’ye düşürüyoruz’ diyor ancak bu doğru değil. Çünkü kaldıracağız dedikleri mülakatın aslında hiçbir etkisi yoktu” diyerek tepki gösterdi.