Uganda Polis şefi siyasi komiseri Asan Kasingye Cumartesi günü geç saatlerde iki kişinin öldüğünü söylemesine rağmen, başkentteki patlamanın bir kişiyi öldürdüğünü söyledi. NTV televizyonu en az yedi kişinin yaralandığını bildirdi.

Museveni, pazar günü Twitter'da "Bu bir terör eylemi gibi görünüyor" dedi. Museveni, "Elimizdeki bilgilere göre 3 kişi gelip kaveera'da bir paket bırakıp daha sonra patladı" dedi. Yetkililer, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, patlama bir restoran olan Digida Pork Joint'te meydana geldi. Sosyal medyada paylaşılan videolar, mavi polis ışıklarıyla aydınlatılan panik ve kafası karışmış eğlenceleri gösterdi.

Doğu Afrika ülkesinde bomba patlamaları nadirdir. Kampala, 2010 yılında Somali'deki El Şebab örgütü tarafından düzinelerce kişinin öldüğü büyük bir saldırıya uğradı. Grup, Somali'de asker konuşlandırmasının cezası olarak Uganda'ya saldırdığını söyledi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında anlaşma imzalandı! Köyler iade edilecek Azerbaycan ve Ermenistan arasında anlaşma imzalandı! Köyler iade edilecek

İlginizi çekebilir

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Editör: Editör Işçihaber