Uluğ Enerji ile DİSK’e bağlı Enerji-Sen arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde, kendilerine dayatılan sefalet zammını karşı çıkan yüzlerce Uluğ enerji işçisi bugün iş bıraktı.

Uluğ işçileri, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da iş bırakma eylemi yaparken DİSK Enerji Sen yöneticileri de Uluğ Enerji’nin Bursa’daki merkezinde oturma eylemine katılarak basın açıklamasında bulundu.

Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki

Uluğ Enerji’nin Bursa’daki merkezi önünde konuşan DİSK Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, “Sefalet ücretine hayır diyen Uluğ işçilerini selamlıyorum. Biz bu kapının önüne her geldiğimizde bu şirketin yöneticileri biliyoruz, farkındayız, ‘Her şey güzel olacak’ deyip bize masal anlattı. Bir yalanla karşı karşıya kaldık. Her şey güzel olacak dedikleri tabloda bizlere 9 bin 600 lira denilen sefalet ücretini dayattılar. Günlük yemek ücreti olarak 70 lirayı reva gördüler bize. Büyük bir lütufmuş gibi ilerleyen günlerde 90 liraya çıkartabiliriz. Bizde onlara 70 lira gönderip alın bu parayla karnınızı doyurun kabul edeceğiz. Ama bir hafta geçti ses soluk çıkmadı” dedi.

“MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Yıllarca sarı sendikayla, patronların tiyatro oynadıklarını belirten Keskin, “Yüksek hakeme gidecek bahanesiyle işçi arkadaşlarımızı 3 yıl sefalet ücretine mahkum ettiler. Türkiye genelinde en az 50 enerji işçisi iş cinayetlerinde hayatını kaybediyor. Karşılığı evimize ekmek götürmek için, çocuklarımızın rızkını büyütmek için ama bize reva görülen bugün 9 bin 600 lira. Her gün baskı, tehdit ve mobbingi bizlere reva görüyorlar. Enerji işçilerinin talepleri karşılanana kadar işçi arkadaşlarımız bulundukları yerlerde bizlerde sendikanın yöneticileri olarak bu kapıda mücadeleden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.