Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 kenti derinden sarsan deprem sonrasında Şanlıurfa'daki bir enkaz alanında Suriyeli göçmenin itfaiye erinin cep telefonunu çaldığı iddiasında bulunmuştu. Özdağ'ın iddiasına yalanlama geldi.

Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın basın toplantısının TRT Haber'de canlı yayınlandığı bir videoyu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Ekranın sol tarafında Oktay'ın konuşması yayınlanırken, sağ bölümünde ise Urfa'daki bir enkazda yapılan çalışmalar yayınlanıyor.

Özdağ paylaşımında, "Cumhurbaşkanı Yardımcısı sol tarafta konuşuyor, sağ taraftaki mavi yağmurluklu Suriyeli canlı yayında itfaiye erinin cep telefonunu çalıyor" ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

‘İstismarcı sucu’ davası başladı! Daha önce beraat etmiş ‘İstismarcı sucu’ davası başladı! Daha önce beraat etmiş

Yazılı açıklama yapan Şanlıurfa Valilisi, iddianın doğru olmadığını belirtti. Hiçbir itfaiyeciden telefon çalındığına dair şikayet alınmadığı aktarılan açıklamada, "Konuyla ilgili yapılan çalışmalarda Suriyeli olduğu iddia edilen şahsın A.B. (2000 doğumlu Akçakale nüfusuna kayıtlı) olduğu, halen ilimizde hafızlık eğitimi alan imam adayı olduğu, olay gününde Şanlıurfa ilinde gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldığı, ayrıca bir gün sonra Adıyaman ilinde de arama kurtarma çalışmalarına katıldığı anlaşılmıştır. Sosyal medya paylaşımında çalındığı iddia edilen telefonun kendisine ait olduğu ve içerisinde adına kayıtlı hattın takılı olduğu tespit edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

GENÇTEN DE YANIT GELDİ

Ümit Özdağ'ın "Telefon çalan Suriyeli" olarak itham ettiği Abdulbaki Bozdağ isimli genç, konuyla ilgili açıklamada bulunarak  "Suriyeli değilim, Türk vatandaşıyım. Hırsız hiç değilim, Diyanet vakfında hafızım. Provokatörlük yapan Ümit Özdağ'ı Allah'a havale ediyorum..." ifadelerini kullandı.