Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde bir milyon kişinin gidecek güvenli yeri olmadığını duyurdu.

UNICEF MENA'nın X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Gazze'den gelen görüntüler korkunç. Kurbanlar arasında çok sayıda çocuk var. Bir milyon kişinin gideceği güvenli bir yeri yok. Bu kabul edilemez, şiddet derhal son bulmalı."

UNICEF' den yapılan bir diğer açıklamada "Hiçbir şey çocukların öldürülmesini, sakatlanmasını veya kaçırılmasını haklı gösteremez; bu, UNICEF'in tüm kalbiyle kınadığı ağır hak ihlalleridir.” dedi.

Gazze'de Neler Oluyor?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

İsrail Savunma Bakanı açıkladı! Refah'a daha fazla asker gidecek İsrail Savunma Bakanı açıkladı! Refah'a daha fazla asker gidecek

İsrail'in 2007'den bu yana abluka altında tuttuğu ve yaklaşık 360 kilometrekarelik dar bir alana sahip Gazze'de, 2,3 milyon Filistinli yaşıyor.