Birçok kurumda işe mesleğini yapmak üzere alınan ancak "memur" değil, "vasıfsız işçi" kadrosunda istihdam edilen üniversite mezunları, özlük haklarında iyileştirilme yapılmasını ve memur statüsüne geçmeyi talep ediyorlar.

Mevcut koşullardaki yüklerininin yanında memur statüsüne geçirilmeleri halinde devlete ekstra bir yük oluşturmayacaklarını belirten üniversiteli işçiler özlük haklarının iyileştirilmesini ve memur statüsüne geçmeyi isteyerek yetkililere sesleniyorlar. Twitter'da etkinlik düzenleyen üniversiteli işçiler seçim öncesi statü değişikliği yapılmasını isteyerek yetkililere seslendi.

"Çıraklık ve stajyerlik çocuk işçiliğin yasal kılıfı haline geldi" "Çıraklık ve stajyerlik çocuk işçiliğin yasal kılıfı haline geldi"

Aralarında yüksek lisans ve doktorasını yapmış mühendis, kimyager, biyolog gibi meslek gruplarından insanların bulunduğu 'üniversiteli işçiler' aldıkları eğitimin hak ettiği şartlarda çalışmayı, eşit işe eşit hak ve eşit maaş talep ederek aynı kurumda aynı işi yaptıkları memurlarla aralarındaki maaş ve hak farklılığının giderilmesini talep ediyor.

Engelli YHS personelleri pozitif ayrımcılık istiyor! Engelli YHS personelleri pozitif ayrımcılık istiyor!

'Üniversiteli işçiler' bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini ve torba yasayla memur statüsüne geçirilmeyi bekliyor. X'te (Twitter) etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan 'Üniversiteli işçiler' memur statüsüne geçebilmek için mücadele etmeye devam ediyor. 

Üniversite mezunu işçilerin sesini duyurmak için kurulan Üniversiteli İşçiler Platformu altında bir araya gelen üniversiteli işçiler, 4 Nisan 2007 yılında kabul edilen 5620 sayılı yasa kapsamında sözleşmeli personel düzenlemesi ile birlikte verilmesi gereken statü değişikliği hakkının verilmemesine tepki gösteriyor. 2015 yılında Toplu İş Sözleşmesi kapsamına alınmamalarıyla devam eden mağduriyetleri çalışma koşulları karşısında da görevde yükselme, unvan değişikliği ve tayin gibi haklardan yararlanamamalarıyla devam ediyor. Üniversiteli işçiler 2015 yılında karara bağlanan düzenlemenin yerine getirilmesini ve memur statüsüne geçirilmeyi talep ediyor.

İsraillilerin ölü sayısı 800'e ulaştı İsraillilerin ölü sayısı 800'e ulaştı

CHP'Lİ SÜLEYMAN GİRGİN'DEN SORU ÖNERGESİ!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ocak ayında bir soru önergesi hazırladı. Hazırlanan soru önergesinde Girgin, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışan üniversiteli işçilerin statü değişikliğini dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e sordu.

Girgin konu ile ilgili Twitter adresi üzerinden açıklama yaptı ve “Kamuda Üniversite mezunu işçilerin statü değişikliği talepleri ile ilgi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı hakkında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı @vedatbilgn tarafından cevaplanması için yazılı soru önergemizi verdik” ifadelerini kullandı.

Girgin söz konusu soru önergesinde Bakan Bilgin’e şu soruyu sordu: “Yıllardır süren mağduriyetin giderilmesi adına, kamuda ve belediyelerde üniveriste mezunu sürekli işçi olarak çalışan personellerin, sözleşmeli personellere verilmesi planlanan kadronun, statü değişikliği ile birlikte üniversitei işçilere de verilmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır ya da bu konu özelinde bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?”

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin soru önergesine yanıt vermedi. Seçimi Cumhur İttifakı'nın kazanmasının ardından göreve gelen Vedat Işıkhan ise aradan aylar geçmesine rağmen üniversiteli işçilerin statü değişikliği hakkında bir değerlendirmede bulunmadı.