Birçok kurumda işe mesleğini yapmak üzere alınan ancak "memur" değil, "vasıfsız işçi" kadrosunda istihdam edilen üniversite mezunları, özlük haklarında iyileştirilme yapılmasını ve memur statüsüne geçmeyi talep ediyorlar.

Üniversite İdari Personel Sendikası Başkanı'ndan Meclis'e çağrı! Üniversite İdari Personel Sendikası Başkanı'ndan Meclis'e çağrı!

Mevcut koşullardaki yüklerininin yanında memur statüsüne geçirilmeleri halinde devlete ekstra bir yük oluşturmayacaklarını belirten üniversiteli işçiler özlük haklarının iyileştirilmesini ve memur statüsüne geçmeyi isteyerek yetkililere sesleniyorlar.

'Üniversiteli işçiler' seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini ve torba yasayla memur statüsüne geçirilmeyi bekliyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan 'Üniversiteli işçiler' memur statüsüne geçebilmek için mücadele etmeye devam ediyor. 

Aralarında yüksek lisans ve doktorasını yapmış mühendis, kimyager, biyolog gibi meslek gruplarından insanların bulunduğu 'üniversiteli işçiler' aldıkları eğitimin hak ettiği şartlarda çalışmayı, eşit işe eşit hak ve eşit maaş talep ederek aynı kurumda aynı işi yaptıkları memurlarla aralarındaki maaş ve hak farklılığının giderilmesini talep ediyor.

Üniversite mezunu işçilerin sesini duyurmak için kurulan Üniversiteli İşçiler Platformu altında bir araya gelen üniversiteli işçiler, 4 Nisan 2007 yılında kabul edilen 5620 sayılı yasa kapsamında sözleşmeli personel düzenlemesi ile birlikte verilmesi gereken statü değişikliği hakkının verilmemesine tepki gösteriyor. 2015 yılında Toplu İş Sözleşmesi kapsamına alınmamalarıyla devam eden mağduriyetleri çalışma koşulları karşısında da görevde yükselme, unvan değişikliği ve tayin gibi haklardan yararlanamamalarıyla devam ediyor. Üniversiteli işçiler 2015 yılında karara bağlanan düzenlemenin yerine getirilmesini ve memur statüsüne geçirilmeyi talep ediyor.