Üniversiteden mezun olmuş binlerce işçi statü değişikliği için müjdeli haber bekliyor. Vatandaşların Türkiye'deki yüksek prestijli üniversitelerden mezun olmalarına rağmen kamu kurum ve kuruluşlarında işçi ve vasıfsız işçi statüsünde görev alan üniversiteli işçiler statü değişikliği yapılmasını talep ediyor.

Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz' Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz'

Hükümet, Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 3600 ek gösterge ve taşeron işçilerin kadroya alınması gibi sorunları çözüme kavuştururarak birçok mağduru sevindirmişti.  'Üniversiteli işçiler' de özlük hakları konusunda çalışma yapılmasını ve 'memur statüsü'ne alınmak için sosyal medya platformlarından seslerini duyurmaya çalışıyor. 

Üniversite mezunu işçilerin sesini duyurmak için kurulan Üniversiteli İşçiler Platformu altında bir araya gelen üniversiteli işçiler, 4 Nisan 2007 yılında kabul edilen 5620 sayılı yasa kapsamında sözleşmeli personel düzenlemesi ile birlikte verilmesi gereken statü değişikliği hakkının verilmemesine tepki gösteriyor. 2015 yılında Toplu İş Sözleşmesi kapsamına alınmamalarıyla devam eden mağduriyetleri çalışma koşulları karşısında da görevde yükselme, unvan değişikliği ve tayin gibi haklardan yararlanamamalarıyla devam ediyor. Üniversiteli işçiler 2015 yılında karara bağlanan düzenlemenin yerine getirilmesini ve memur statüsüne geçirilmeyi talep ediyor.

ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER NE İSTİYOR?

Belediye, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ve kamuda birçok kurumda işe mesleğini yapmak üzere giren "memur" değil, "vasıfsız işçi" kadrosunda istihdam edilen üniversite mezunları memuriyet kadrosu istiyor. Aralarında yüksek lisans ve doktorasını yapmış kişilerin de bulunduğu üniversiteli işçiler, aynı işyerinde aynı işi yaptıkları memurlarla aralarındaki maaş ve hak farklılığının giderilmesini talep ediyor.