Türkiye'nin çeşitli illerinden mezun olan ve devlete bağlı kurumlarda çalışan üniversiteli işçiler, vasıfsız işçi statüsünün değiştirilerek, memuriyet kadrosuna geçme taleplerini bir kez daha yineledi.Peki şu an işçi statüsünde olan diplomalı mezunlar, torba yasada yer alacaklar mı?

Üniversite mezunu işçiler, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını  istiyorlar!!!

Devlete bağlı kurumlarda çalışan ve memuriyet kadrosunda bulunmayan üniversiteli işçiler, İş güvencesi olmayan, kadrosuz, tediyesiz,her an işten atılan, aynı işi yaptığı işçilerle farklı hukuka tabi tutularak haklarından mahrum edildi.

Ellerinde diplomaları bulunmasına rağmen, işçi sınıfında bulunan vatandaşlar hükümete seslenerek, üniversite mezunu işçilerin memur statüsüne geçirilmesi durumunda, devlete olan maliyeti azalacağını söyledi.

Üniversiteli işçiler statü değişikliği istiyor

ÖMER FETHİ GÜRER'DEN ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLERE DESTEK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Ömer Fethi Gürer, devlete bağlı kamu kurumlarında çalışan üniversiteli işçilere destek verdi. Toplu iş sözleşmesinde yer alan maddeye göre statü değişikliği yapılacağına vurgu Yapan Gürer,

Ömer Fethi Gürer kimdir? - Yeni Akit

''Üniversite mezunu işçilerin hak ettikleri memur kadrolarına alınmaları gerekmektedir.2018'de yapılan düzenlemenin ardından herhangi bir düzenleme gerçekleşmedi. Taşeronda kalanlar kamuda kadroya alınmalıdır,'' diyerek destek verdi.

ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER TORBA YASADA MI?

Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarında 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak daimi işçi kadrosunda çalışan ancak diğer kamu personeli gibi firsat eşitliği yakalayamayan üniversite mezunu işçilerin sorunlarının çözümü başka bir bahara kalırken, 2023 torba yasasında yer almadı. 

kurucu Kuruluş esasen türkiye de kaç öğrenci var - kolofest.org

ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLERE STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK MI?

4 Nisan 2007 yılında kabul edilen 5620 sayılı yasa kapsamında sözleşmeli personel düzenlemesine rağmen üniversditeli işçilere staü değişikliği yapılmadı. 2015 yılında Memur-Sen ve kükümet arasında düzenlenen müzareklerde üniversiteli işçiler, Toplu İş Sözleşmesi kapsamına alındı. Ancak sözleşmedi maddelerin uygulanmasına rağmen statü değişikliği ile ilgili  36-1 maddeye vatandaşlar tabi tutlmadı.

Üniversiteli işçiler statü değişikliği istiyor

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

Çalışma koşulları karşısında da görevde yükselme, unvan değişikliği, tayin, terfi ve atama gibi yasal/özlük haklardan yararlanamayan vatandaşlar, İşçi statüsünde olduğuklarından, mahkemelere başvurmalarına rağmen, konunun çözülmesine ilişkin bir sonuç çıkmadı.

Üniversite Mezunu işçiler imza kampanyası başlattı: Bir imza da sen at