Devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden mezun olmalarına rağmen statü değişikliği hakkında yararlanamyan üniversiteli işçiler memuriyet kadrosu için bir kez daha seslendi.

"Sağlıkçının adı yok, diploması var!" "Sağlıkçının adı yok, diploması var!"

Üniversite Mezunu işçiler imza kampanyası başlattı: Bir imza da sen at

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın; 2016-2017 3. Dönem Toplu Sözleşmede imza altına alınan üniversiteli işçilere statü değişikliği yapılmasına ilişkin 36. madde bulunmasına rağmen konuya ilşkin henüz bi çalışma başlatılmadı.

Üniversite mezunu işçiler, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını  istiyorlar!!!
Kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklarına ilişkin 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi madelerinde statü değişikliği yapılması için şu  maddeler yer alıyor:

Üniversiteli işçiler statü değişikliği istiyor

Madde 36- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarının fabrika, şantiye, atölye, çiftlik ve arazi gibi işçi istihdamının zorunlu olduğu yerlerde istihdam edilen işçiler hariç olmak üzere ilgili yer ve birimlerinde memur veya sözleşmeli personel eliyle yürütülmesi gereken işlerde sürekli işçi kadrolarında çalışmakta olanların, KİT'lerde sözleşmeli personel pozisyonlarına, diğer idarelerde ise memur kadrolarına geçirilebilmeleri konusunda çalışma yapılacaktır.

Üniversiteli işçiler statü değişikliği istiyor

''KADROMUZ VAR STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ İSTİYORUZ''

Konunun çözüme kavuşturulmamasının ardından kadrolu olduklarını ancak statü değişikliği kendilerine yönelik yapılmadığını belirterek Çalışma ve Sosyal Güenlik Bakanlığına çağrıda bulunan mağdurlar, Kamu kurum ve Kuruluşlarında, Bakanlıklarda, Belediyeler ve KİT'ler de 4857 sayılı yasaya tâbi sürekli İşçi statüsünde çalışan üniversite mezunu (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) işçilerin yasal düzenleme ile, isteğe bağlı olarak memur kadrolarına geçirilmesini talep etmekteyiz.'' şeklinde açıklama yaptı.