Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olarak çalışan uzman çavuşlar kadro mücadelesini sürdürüyor. Peki kadro verilecek mi?

Uzun yılalr boyunca Türk Siliahlı Kuvvetleri bünyesinde, ülke içinde ve dışında vatanına hizmet eden uzman çavuşlar artık kadro istiyor. Hükümetin, 37 yıldır kadro bekleyen uzman çavuşların taleplerini yerine getirmemesi asker vatandaşları çıkmaza sokmaktadır.

UZMAN ÇAVUŞLAR ARTIK KADRO İSTİYOR!

Türk Siliahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan uzman çavuşlar haklarını eksiksiz istemektedir. Kadro istekleri seçim öncesi Meclis gündeminde olmasına rağmen kabul edilmedi. Uzman Erbaş Kanunun Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifini sunan Murat Bakan'ın imzası da yetersiz kaldı. Oylamada kanun teklifi reddedildi ve uzman çavuşların kadro hayali umutları son bulma noktasına geldi. . Askerler, haklarını aramak için farklı platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyor. 

Uzman çavuşlar, yıllardır çalıştıkları bölgelerde, can güvenlikleri olmadan, kahramanca görevlerini yerine getirmektedirler. Bu konu asker ailelerini evlatlarının can güvenşiği olmamasından dolayı tedirgin etmektedir. Çoğu uzman çavuş, uzun yıllardır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hizmet verirken hala geçici statüde çalışmakta ve kadro haklarının kendilerine tanınmasını beklemektedir.

Uzman çavuşlar, kadro taleplerinin sadece maddi bir güvence sağlamak için değil, aynı zamanda daha iyi çalışma koşullarına ve kariyer imkanlarına erişim için de önemli olduğunu belirtmektedir. Kadro, uzman çavuşların motivasyonunu artıracak, kariyerlerini geliştirme imkanı sunacak ve uzun vadeli bir perspektifte daha verimli bir çalışma ortamı sağlayacaktır.

UZMAN ÇAVUŞLARIN İSTEKLERİ

1-Uzman çavuşlar kadro istiyor

2-Mesleki güvence istiyor

3-Özlük haklarının düzeltilmesini istiyor

4-926 kanununa tabi olmak istiyor

Kamuda tasarruf tedbirlerinden sonra taşeron işçiler de kadro talebini yineliyor Kamuda tasarruf tedbirlerinden sonra taşeron işçiler de kadro talebini yineliyor

Uzman çavuşlar, kamu kurumlarında çalışan personellerin kadroya geçirilmesinin ardından, görevlerini daha iyi yapabilmeleri ve motive olabilmeleri için 200 bin asker özlük haklarını tas tamam talep etmektedir. Kadro istekleri seçim öncesi Meclis gündeminde olmasına rağmen kabul edilmedi. Uzman Erbaş Kanunun Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifini sunan Murat Bakan'ın imzası da yeterli olmadı. Oylamada kanun teklifi reddedildi ve uzman çavuşların kadro hayali başka bahara kaldı. Askerler, haklarını aramak için farklı platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyor.

200 BİN UZMAN ÇAVUŞUN KADRO İSTİYOR

Uzman çavuşların kadroya geçiş talebi, Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici'nin liderliğinde devam ediyor. Tilkici, 37 yıldır uzman çavuşların sözleşmeli olarak çalıştırılmasına karşı çıkarak, vatan savunmasında hayatını kaybeden uzman çavuşların özlük haklarının korunması ve kadrolu statüye kavuşmaları için mücadele ediyor. Uzman çavuşların sesini duyurmak için çeşitli çalışmalar başlatan Tilkici, uzman çavuşların kadroya geçişinin hem ülke güvenliği hem de personelin can güvenliği açısından önemli olduğunun altını çiziyor.