Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzbinlerce sözleşmeli çalışanın kadroya geçeceği müjdesini paylaşması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma detaylarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, sözkonusu çalışmaya uzman çavuşların alınacağına dair bir açıklama yapmaması üzerine uzman çavuşlar, çalışmanın kapsamına dahil edilmeyi bekliyordu.

Geçtiğimiz gün TBMM'de uzman çavuşlara kadro önergesi görüşüldü. Genel kurula gelen kanun teklifinde söz alan milletvekilleri, konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinde imza Murat Bakan'a aitti. Ancak kanun teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

En sıcak kış bitti, en sıcak bahar geliyor! En sıcak kış bitti, en sıcak bahar geliyor!

Bunun üzerine hayal kırıklığına uğrayan uzman çavuşlar kadro düzenlemesinin torba yasayla gelmesini talep ediyor. Sık sık Twitter'da etkinlik düzenleyen uzman çavuşlar geçtiğimiz akşam 20 milyon paylaşımla gündeme damga vurdu. Vatana can veren kahramanlar seslerini duyurmak için yüreklice mücadele ederken yetkililerin daha fazla görmezden gelmemesi ve kahraman uzman çavuşların kadroya geçme talebi hakkında bir çalışma yürütmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Yeni müjdeler vereceğiz.'' demesi uzman çavuşlara da umut oldu. Uzun zamandır kadroya geçmeyi bekleyen uzman çavuşlar gözünü pazartesi gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı'na çevirdi.

NASIL UZMAN ÇAVUŞ OLUNUR?

Başvuruda bulunmak isteyen kişiler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açtığı tarihte uzman çavuşluk ile ilgili başvuru formunu doldurmaları gerekir. Uzman çavuş adayları sınav ve mülakatları geçtikten sonra eğitime alınır. Eğitimi başarıyla tamamlayan kişiler, uzman çavuş olur.

Terhisi bitenler eğer uzman erbaş olmak istiyorlarsa kuvvet komutanlıklarınca, Jandarma Genel Komutanlığınca ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenecek tarihlerde müracat etmeleri gerekir. 

UZMAN ÇAVUŞ ŞARTLARI NELERDİR?

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • En az ilkokul mezunu olmak,
  • Sağlık durumunun elverişli olması gerekir,
  • Başvuru yapan kişi askerlik hizmetini yapmaktaysa, uygun nitelik belgesi almış olmak,
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veyauzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,
  • Muvazzaflık hizmeti esnasında veya terhisinden itibaren üç yıl içinde ve müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak şartıyla; kuvvet komutanlıkları veya Jandarma Genel Komutanlığı yahut Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından alım için görevlendirilen birimlere müracaat etmek,