Uzman Çavuş ve taşeron işçileeri Cumhurbaşkanı Erdoğan!dan kadro müjdesi beklerken staj ve çıraklık sigortası olanlar emekli olmayı talep ediyor. 

Uzman çavuş maaşına zam gelecek mi? 2023'te uzman çavuş maaşı ne kadar  olacak? 2022 Uzman çavuş maaşı ne kadar? 2023 uzman çavuş maaşı zammı  hesaplama! - Çalışma Hayatı Haberleri

Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar

Uzman Çavuşlar "Vatanın sözleşmesi olmaz" diyor

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan uzman çavuşlara kadro müjdesi beklediklerinin altını çizerek görevlerini 37 yıldır sözleşmeli olarak fedakarca yürüten uzman çavuşların mesleki güvenceye kavuşması için mücadele verdiklerini söyledi.

Her gün sosyal medyada örgütlenerek mücadele göstererek gündemde kalmayı başaran ve seslerini toplumun büyük kesimine duyuran uzman çavuşlar, geçen hafta Meclis gündeminde olan ve meslekten atılmalarını kolaylaştırıcı yasa tasarısının geri çekilmesini sağlamışlardı.

Başlattıkları yeni etkinlikle sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, "Uzman çavuşlarımız gazi oldular, şehit oldular. Aziz vatanın bölünmez bütünlüğü için kahraman oldular. Kahramanlarımızı sözleşme derdinden kurtarmalıyız. Kurtaracağız. Kahramanlarımızı mesleki güvenceye almalıyız. Alacağız. Kahramanlarımızı kaybetmeyi değil kazanmayı başarmalıyız. Başaracağız. Uzman çavuşlarımıza 926 Sayılı Kanun haktır. Uzman çavuşlara kadro haktır" dedi.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURU TEPKİLİ

Lise çağlarında yaptıklar staj ve çırak sayılmadığı için mağdurlar. Bu nedenle emeklilik hayalleri başka bahara kaldı. Yani 17 yıl sonraki bahara....

1999 öncesi çıraklık ve stajyerlik yapanların durumu ne olacak? sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.  Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çırak ve stajyer kaydı olanlar  EYT düzenlemesinden yararlanmak istiyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Bunlar bir çalışan değil, öğrencidirler” diyerek mağdurlara tüm kapıyı tamamen kapatmıştı.

Çırak ve stajyerler ne talep ediyor?
Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) çırak ve stajyer kaydı olanlar , EYT düzenlemesinin kendilerini de kapsamasını istiyor. 

 8 Eylül 1999'dan önce SGK’da çırak ve kaydı bulunanların şartı aranmadan, sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını sağlayıp emekli olmayı talep ediyor.

SGK belgesinde “ilk işe giriş tarihi” ifadesi var

Bu kişiler çıraklık ve stajyerlik yaparken SGK’ya kayıtlıydı. Sigorta Sicil Kaydı belgesinde “ilk işe giriş tarihi” ifadesi yer alıyor. 

BİLGİN, "ESAS İŞÇİLER TAŞERONDA OLMAYACAK"

Bakan Bilgin, devlette esas işçileri kamu işçilerinin yapması gerektiğini belirterek, "Yeni bir yol yaparken bir taşerona verirsiniz ama işi devraldıktan sonra demiryolu işiçlerinin yapması lazım. Demiryolunun bakımı, onarımı, yenilemesi kalıcı bir iştir. Orada taşeron kullanılmaz. Esas işçileri kamuda kamu işçilerinin yapması gerekiyor. Taşeron esas işte değil, münferit alanlarda, geçici işçilerde kullanılmalı. Onun dışındakilerin hepsinin ben bu taşeron işçiliğine son verecek şekilde düzenlenmesi gerekiyor. " diye konuştu. 

Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması - Son Dakika Haberleri

7000 BİN İŞÇİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Kamu işçilerine yönelik toplu iş sözleşmesi çerveve protokolü çalışması da sürüyor. 

Bakan Bilgin, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde de çalışanlarını sevindirecek bir adım atılacağını duyurdu. 

150 bin kamu mühendisi özlük hakkı için mücadele ediyor!
Özlük haklarının iyileştirilmesi ve en önemlisi ek zam gibi talepleri olan kamu mühendisler, özlülük hakları için mücadele ediyor.

KAMU MÜHENDİSLERİ NE İSTİYOR?

Kamu Mühendisleri Platformu altında bir araya gelen kamu mühendisleri talep ettiklerini şu şekilde sıralıyor:

Kamu Mühendislerinin mağduriyetlerinin giderilebilmesi ve mesleki gelişimin teşvik edilebilmesi için aşağıda yer alan düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

1- Kamuda çalışan tüm mühendislere “Teknik Sorumluluk Tazminatı” adı altında diğer meslek gruplarına yapıldığı gibi yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması, bu kalemin en düşük mühendis maaşını 30.700 TL olan yoksulluk sınırının üzerine çıkaracak şekilde düzenlenmesi ve memur maaş artış oranlarına göre güncellenmesi gerekmektedir.

2- “Mühendislik Meslek Kanunu” çıkartılarak mesleki gelişimin teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesi gerekmektedir.

3- Kamuda çalışan tüm mühendislerin Ek ödemelerin (dengimiz olan hakim-savcı ve doktorluk gibi meslekler göz önünde bulundurularak) arttırılması gerekmektedir.

4- Tüm gelirlerin emekliliğe katkı sağlamasını ve emekli mühendisler içinde ilave emeklilik ödeneği gibi bir düzenlemenin (en az 15.000 gösterge) yapılması gerekmektedir.,

"TAȘERON İŞÇİLERİN KADRO BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da geçici iscilerin kadroya alınmasıyla ilgili yasal sürecin başlamasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro sorunun devam ettiğini belirten Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." dedi.

Taşerona kadro son dakika haberleri 2023: Bakan Bilgin'den açıklama! 90 bin taşerona  kadro var mı, kimleri kapsıyor, ne zaman gelecek? - Galeri - Yaşam

İşçi, işsiz ve emeklilerin toplumun yaklaşık yüzde 60'nı oluşturduğuna dikkati çeken Atalay, "TÜRK-İŞ'in üye sayısı birçok partinin üye sayisında fazla ama kimse bize bir șey sormuyor. Bunun kabahati, işçiler olarak bizde. Biz sorunlarımızı çözmek için hep ağlayacak mıyız? Biz toplumun yüzde 60' yiz ama Mecliste üç tane ișçi yok. Bunun kabahatlisi de biziz. Biz, emeğimizden yana olmak durumundayız. Biz bunu yapamazsak sağlamaya devam ederiz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Yeni müjdeler vereceğiz.'' demesi üzerinden uzun bir süre geçti ancak ehliyet affı, taşeron işçiler, kamu mühendisleri, taşeron işçi kadro gibi konular üzerinde durulmamaya devam ediyor.  Mağdurların da yaşadıkları sorunun çözüme kavuşmamasına yönelik tepkileri gitgide artıyor