Kamu kurumlarında çalışan binlerce sözleşmeli personele kadro verilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Ancak sözleşmeli olarak çalışan uzman çavuşlar teklife dahil edilmedi.

En az lise mezunu olan kişilerin seçildiği Uzman Çavuş Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı uzman çavuşlar kadrolaşarak mesleki güvenceye sahip olmak istiyor.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzbinlerce sözleşmeli çalışanın kadroya geçeceği müjdesini paylaşması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma detaylarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, sözkonusu çalışmaya uzman çavuşların alınacağına dair bir açıklama yapmaması üzerine uzman çavuşlar, çalışmanın kapsamına dahil edilmeyi bekliyordu.

Geçtiğimiz gün TBMM'de uzman çavuşlara kadro önergesi görüşüldü. Genel kurula gelen kanun teklifinde söz alan milletvekilleri, konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinde imza Murat Bakan'a aitti. Ancak kanun teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

Türkiye’de nüfusun değişimi: Doğurganlık hızı düşüyor, yaşlı oranı artıyor Türkiye’de nüfusun değişimi: Doğurganlık hızı düşüyor, yaşlı oranı artıyor

Sık sık Twitter'da etkinlik düzenleyen uzman çavuşlar geçtiğimiz hafta 20 milyon paylaşımla gündeme damga vurdu. Vatana can veren kahramanlar seslerini duyurmak için yüreklice mücadele ederken Meclis'e sunulan kanun teklifiyle bir kez daha mağdur oldu. Kanun teklifinin uzman çavuşların beklentilerini karşılamak yerine çalışma şartlarını daha da zorlaştırdığı ortaya çıktı.

37 yıldır sözleşmeli değil de kadrolu olmak isteyen uzman çavuşlar sosyal medyadan tepki göstererek kanun teklifinin taleplerini karşılamadığını aksine çalışma şartlarını daha da zorlaştırdıklarını vurguladı. Birçok mecrada yetkililere seslenen uzman çavuşlar vatan savunmasının sözleşmeli olmasına tepki gösterirken bir düzenleme yapılmasını bekliyor.