Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz yaptığı açıklamasında uzman erbaşlara kadro için harekete geçtiklerini söyledi. Cumhur ittifakına katılan Yeniden Refah Partisi'nde uzman çavuşlara kadro için art arda açıklamalar gelirken Genel Başkan Yardımcısı Altınöz, meclise bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Altınöz açıklamasında uzman çavuşlar için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ve kadro için dosyanın bugün heyet tarafından AK Parti ve MHP Gruplarına verildiğini söyledi. Altınöz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
 
"Kapsamlı bir çalışma yaparak nihayete erdirdiğimiz ve uzman çavuşlarımızın taleplerini içeren dosyamızı bugün heyetimiz ile birlikte Ak Parti ve MHP TBMM Gruplarını ziyaret ederek kendilerine ilettik. Nazik ev sahiplikleri için teşekkür ederiz"

KADRO GELECEK Mİ?

Sosyal medya üzerinde milyonlarca paylaşım yapılan uzman çavuşlara kadro için artık düzenleme gelmesi gerekiyor. Kadro geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:
 
Uzman çavuşlar yaptıkları paylaşımlarda şunları söyledi:

"Kahramanlarımız anne sütü gibi helal olan kadrolarına kavuşacak, milyonlarca insan sevinecek inşallah

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

EN FAZLA ŞEHİT VEREN KESİM UZMAN ÇAVUŞLARDIR

Herhangi bir kanun ve yönetmeliğe dayanmadan yapılan sözleşme fesihleri mesleki güvence problemi oluşturuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bel kemiği olan uzman çavuşlar mesleki güvenceye alınıp vatan savunmasına devam etmek istiyor.

TEMEL SORUNLARI 

  • Kadroları yok
  • Kıdemleri rütbeden sayılmıyor 
  • Sağlık yönetmeliği yok 
  • Çalışma yönetmeliği yok
  • Sözleşme kaosu var 

TALEPLERİ

  • Subaylar ve ast subaylar gibi 926 Personel Kanununa geçilerek kadroya alınmayı bekliyorlar. 
  • 90 günü geçen hava değişiminde mesleklerinden oluyorlar. 
  • Yüz kızartıcı olmayan suçlarda ceza aldıklarında mesleklerinden oluyorlar. 

TAKVİM BELLİ OLDU MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin, ''Sözleşmeli personelin haklarını düzenleyeceğiz. Onları bu endişeden kurtaracağız. Netleşen bir takvim yok.