Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Para savaşlarının kazananı kim olacak?" köşe yazısında dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Yazısında döviz kuruna değinen Memiş, "Risklerin arttığı süreçlerde piyasa bir bahane bulmak için yarışır. Bu haftanın bahanesi, banka iflasları" dedi.

KRİPTO PARA ÇOŞTU

"Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasaların genel beklentisi doğrultusunda 50 baz puanlık faiz artırımına gitti. Kripto paralar ise bu hafta coştu. 25 bin 70 dolar seviyesine yükselen bitcoin, dün günü 24 bin 877 dolardan tamamladı. 20-30 bin dolar arlığında dalgalanan bitcoin, kendine bir yön belirleyemedi. Yani, baskının devam ettiğini gözlemliyoruz. KKM tutarı 1 trilyon 603,4 milyar TL’ye yükseldi.

PİYASA BAHANE BULMAK İÇİN SAVAŞIYOR

Dolar/TL kuru ise 19,00 liraya. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı bir haftada 1 milyar 130,30 milyon dolar artış gösterdi. Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 10 Mart haftasında 53,5 milyon dolar hisse satışı yaptılar. Risklerin arttığı süreçlerde piyasa bir bahane bulmak için yarışır. Bu haftanın bahanesi, banka iflasları.

Gram altında yeni rekor kırıldı! Gram altında yeni rekor kırıldı!

"HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİL"

Önümüzdeki hafta Fed’in faiz kararı ve sonrası. Bu savaşın bir kazanını mutlaka olacak. Tabii ki de bir de kaybedeni. Ancak bir savaş var, bu kesin. Ya sistem değişikliği ya da gerçek bir savaşın alt yapı hazırlığı! Petrol fiyatlarının bu kadar gerilemesi hiç hayra alamet değil. 72 dolar karşısındaki petrol fiyatının piyasasını izliyoruz."