Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yıl sonu için gram altındaki zirve öngörüsünü değiştirdi. Yeni zirve beklentisini açıklarken  'Bunu yaparsanız geçmiş olsun' diyerek uyarıda bulundu. 

Faiz kararı öncesi dolar ve euroda son durum Faiz kararı öncesi dolar ve euroda son durum

"Elime yeni TL geçti, kararsızım!" başlıklı Youtube videosunda yatırımcılara yeni yollar gösteren İslam Memiş şöyle konuştu:

"Altının onsu 1815 dolar seviyesinde. 1806'ya kadar geri çekildi, 1800 üzerinde tutunmayı sürdürüyor. Gerilemenin sebebi neydi? Amerika'da açıklanan enflasyon beklentileri karşılamadığı için, faiz artıracak Fed olduğu için geriledi. Altın fiyatlarının aslında oldukça ucuz olduğunu bir kez daha göreceksiniz. Sorun ne? ABD'de enflasyon yüksek, dünya ülkelerinde enflasyon yüksek. Enflasyon ile mücadele kolay değil. Dünyada gerçek rezerv para altın olduğu için bu yıl içinde 2350 dolara kadar altın tarafında yükselişi göreceğimizi düşünüyorum. Öngörümde değişiklik yok. 400 tonluk altın alımı, merkez bankalarının düşük fiyatları fırsata çevirmesi de sürpriz olmadı. Fiziki altın alımını tekrar artıyorlar. Bu hafta 1850 dolara kadar toparlanma bekliyorum. 1790-1890 bant aralıklarını da geniş anlamda takip ediyoruz.

Fed sahnede ancak enflasyonla mücadele kolay olmayacak. Geçici bir enflasyon yok dünyada. Enflasyon kolay kolay geçici değil. Gram altın TL'deki işlemlerde yine finansal okuyazarlığı az olanlar, gramı 1100 liraya geriledi diyor. Ekranlarda size 1100 gösterdikleri gram altın 115-29 lira aralığında. Ekranlarla serbest piyasa arasında 30 liralık makas aralığı var. TL ihtiyacı olan vardır, bozduracaktır, 1100'lü rakamlara kanıp da buradan hayal ediyorsa, bunu fırsata çevirenlerle karşı karşıya gelirse geçmiş olsun. Bu hafta gram altında 1128-1148 lira aralığını takip ediyor olacağım."