İSİG Meclisi: Her gün en az 5 işçi hayatını kaybetti İSİG Meclisi: Her gün en az 5 işçi hayatını kaybetti

Trafikte yapılan kural ihlallerinden dolayı ehliyetlerine el konuluyor. Ölümlü kazaya karışmayan vatandaşların ehliyet affı bekleyişi sürüyor.

Ehliyetlerini çeşitli sebeplerden dolayı kaptıran vatandaşlar, Cumhuriyetin 100. yılında ehliyet affı istiyor. Peki ehliyet affı çıkacak mı?

Ehliyetlerine çeşitli sebeplerden dolayı el konulan milyonlarca mağdur Başkan Erdoğan'dan ehliyet affı istiyor.

Trafikte çeşitli sebepleden dolayı ehliyetlerini kaptıran vatandaşlar, ehliyet affı çağrısını yineledi.  Ehliyetlerini trafikte çeşitli sebeplerden dolayı ehliyetlerini kaptıran ve iş bulmakta zorlanan mağdurlar ehliyet affı bekleyişi ne zaman son bulacak? 

Trafik kurallarına uymayan vatandaşların ehliyetlerine el konulmaktadır. İş bulmakta zorlanan ve ekonomik olarak elleri kolları bağlanan vatandaşlar sosyal medya hesaplarından başlattıkları çalışmalarda, milyonlarca vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan af talep etmektedir. Mağdurlar yaptıkları açıklamalarda milyonlarca vatandaşın artık sesinin duyulması gerektiğni ehliyeti alındığı için iş bulmakta zorlandıklarını ve pişman olduklarını belirtmektedirler.

Trafikte ehliyetlerini kaptıran vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ehliyet affı istiyor. 

Trafik ekipleri araba kullanırken, kurallara dikkat etmeyen vatandaşların ehliyetlerine el koymaktadır. Tafiğe çıkamayan ve evini geçindirme konusunda zorluk çeken vatandaşların ehliyet affı bekleyişi sürüyor. Hükümetin konuya ilişkin somut adımlar atmamasının ardından, sosyal medya hesaplarından başlattığı çalışmalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma başlatılması taleplerini sürdürmektedir.

ALKOLDEN EHLİYETİNİ KAPTIRANLARA AF GELECEK Mİ?
Vatandaşların en çok merak ettiği soruların başında alkolden ehliyetini kaptıranlara af gelecek mi sorusudur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yapmış olduğu açıklamada, Alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışında kaynaklanan ceza puanları, yeni yasayla birlikte silineceği söylenmişti. Bu kapsamların dışında kalan ve ehliyet ceza puanları dolduğu için ehliyetine el konulan 10 bin sürücünün ehliyeti geri iade edileceği söylenmişti.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMANIN CEZASI NELERDİR?
Trafik polisleri alkollü araç kullanan vatandaşlara göz açtırmazken, 2023 yılında yeni alınan kararlarla ağır yaptırımlar uygulanmaktadır.

Alkollüyken trafikte seyir halinde olmanın cezası 2023 yılı itibariyle 4.064 TL olarak reize edilmiştir. Cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda mevcut ücret üzerinden %25 indirim uygulanmaktadır. %25 indirimli ceza ücreti ise 3.048 TL olmaktadır. Uygulanan cezalar sadece bununla sınırlı kalmazken, sürücülerin araçları trafikten men edilmekte, sürücülerin sürücü belgelerine ise 6 ay süreliğine el konulmaktadır. İkinci ve üçüncü yakalanmalarda cezalarda artış uygulanmaktadır. Alkollü kaza yapmanın cezası göz önünde bulundurulduğunda alkollü olarak trafiğe çıkılmaması için yetkililer tarafından uyarılar yapılmaktadır.

VATANDAŞLAR EHLİYET AFFI ÇAĞRISINI YİNELEDİ!
Ehliyetlerine el konulup trafikten men edilen vatandaşlar konuya çözüm bekliyor. milyonlarca vatandaşın trafikte kurallara takılmasının ardından bu konu çığ gibi büyüyor. Sosyal medya platformlarından başlattıkları çalışmayla dertlerini paylaşan vatandaşlar bu durumun artık katlanılamaz hale geldiğini ve pişman olduklarını beliten yazıları her gün paylaşarak devlet büyüklerine seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Birçok konuya af getirilmesinin ardından sıra kendilerine geldiğini düşünen mağdurlar kimseye zarar vermediklerini  ülkede birçok konuya af çıkmasının ardından (mahkum,imar ,vergi vs gibi çok af çıktı) seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirtiyorlar. Milyonlarca şoför  kimseye zarar vermediklerini kazaya karismadıklarının altını çizerek 1 milyondan fazla şoföre ehliyet affı getirilmesini yetkililerden istiyorlar.