Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te

Türkiye'nin dört bir yanında, geleceklerini güvence altına almak amacıyla hükümetin verdiği sözlere güvenerek kredi borçlarına giren 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, uzun bir süredir haklarını talep ediyorlar. Bu vatandaşlar, yıllarca üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirirken, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasasından yararlanamamanın getirdiği mağduriyetlerine son verilmesi için haklarını talep ediyor. Uzun bir süredir bu haklarını bekleyen ve emeklilik hayaliyle yola çıkan bu vatandaşlar, adaletin sağlanmasını istiyor.

EYT yasasının yürürlüğe gireceğini düşünerek binlerce insan emekli olma hayaliyle bankalardan kredi çekti. Ancak EYT yasasının dar kapsamlı olmasından ötürü emekli olamayan vatandaşlar bu kredilerin geri ödemesi konusunda sıkıntı yaşıyorlar.

Zamanla değişen ekonomik koşullar, enflasyon artışı ve faiz oranlarının yükselmesiyle birçok kişi kredi borçlarını ödemekte zorluk yaşıyor. Beklenmedik ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan bu insanlar emeklilik planlarınıda ertelemek zorunda kaldığı için büyük bir mağduriyet yaşıyorlar.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, hükümetin vaat ettiği destek ve kolaylıkların kendilerine sağlanmamasından dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar. Bu vatandaşlar, hükümetin verdiği sözlere olan güvenlerinin sarsıldığını ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettiklerini belirtiyorlar.

Mağdurlar, yetkililere çağrıda bulunarak emeklilik haklarına kavuşabilmek için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyorlar. 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, hükümetin verdiği sözlere güvenerek finansal yükümlülüklerini yerine getirdiklerini ve şimdi hak ettikleri desteği almayı hak ettiklerini savunuyorlar. Bu mağdurlar, taleplerinin hükümet yetkilileri tarafından dikkate alınarak adil ve sürdürülebilir çözümler bulunması gerektiğini vurguluyor.