Euro 2024 Elemeleri grup karşılaşmalarını lider olarak bitiren A Milli Takımın teknik direktörü Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi şampiyonu Galatasaray oldu Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi şampiyonu Galatasaray oldu

A Milli Takım'ın EURO 2024'teki torbası belli oldu! Almanya'da dev rakipler  - Son Dakika Spor Haberleri

A Milli Takım, EURO 2024 Elemeleri D Grubu sekizinci ve son maçında deplasmanda Galler ile eşleşti.

Mücadele 1-1 berabere bitti. Maçta goller; 7. dakikada Neco Williams ve 70. dakikada Yusuf Yazıcı'dan kaydetti.

A Milli Takım'ın EURO 2024 Elemeleri'ndeki grubunda son durum- Son Dakika  Spor Haberleri | NTVSpor

Böylece A Milli Takım, EURO 2024'e katılmayı garantileyerek, grubu lider bitirdi. Türkiye'nin ardından Almanya'ya bilet alan bir diğer isim Hırvatistan oldu.

A Milli Takım'ın EURO 2024 Elemeleri'ndeki grubunda son durum- Son Dakika  Spor Haberleri | NTVSpor

Maçın ardından açıklamalarda bulunan A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella şunları kaydetti:

"Çok zorlu bir karşılaşma geçirdik. İlk başta onların fiziksel gücünü çok daha fazla hissettik. Galler de kendi evinde her zaman iyi oynadığını tekrardan gösterdi. Kesinlikle ilk yarıda daha fazlasını yapabilirdik. İkinci yarıda mental olarak karşılık vermeye başladık. Memnunum.

Montella ilk milli takım deneyimini yaşayacak - Son Dakika Haberleri

Özellikle çalışanlarımız, bize destek veren herkes için çok mutluyum. Lider olarak bitirdik grubu. Beni ilk çağırdıkları andan itibaren çok gururlandım. Bu bayrak için elimden geleni yapacağım. Bu ülke için ne gerekiyorsa yapacağım, gurur meselesi bu. Üçüncü torbadaki takımlarda zorlu ekipler. Kim çıkarsa çıksın zevkle takip edeceğiz. Bu akşam yaptığımız gibi her seferinde ülkemizin ruhuyla sahada olacağız. Ben hiçbir zaman hakemlerle ilgili yorum yapmam. Dışarıdan yargılamak daha kolay oluyor.

Vincenzo Montella: "9 sene sonra da milli takımın başında olmak isterim"-  Son Dakika Spor Haberleri | NTVSpor

Sadece bazı pozisyonlarda farklı bakış açısıyla pozisyonları yorumladığını söyleyebiliriz. Dediğim gibi dışarıda yargılamak çok kolay. O yüzden hakemlerle alakalı konuşmaya gerek yok. Genel olarak baktığınızda da hakemin büyük hatalar yaptığını düşünmüyorum. Zorlu bir maç olacağını biliyorduk ama daha fazlasını yapabilirdik ilk yarıda. En önemlisi Milli Takım'a geldiğimden beri gördüğüm en güzel şeylerden birisi gösterdiğimiz reaksiyon. Sürekli bu tarz reaksiyonları verebilen bir gruba sahip olduğumuz için çok mutluyum. İkinci yarıdaki reaksiyon çok önemliydi. Lider bitirdiğimiz için çok mutluyuz. Euro 2024 gruplarında İtalya ile eşleşme ihtimali hakkında sorulan soruya Montella,  "Duygusal anlamda bir şey hissetmiyorum. Çünkü şu an için herhangi bir şey yok. Kurayı bekleyeceğiz. Böyle bir şey olursa, sonrasında fazlasıyla cevap verebilirim,'' diyerek düşüncelerini dile getirdi.