Türkiye'ye girişine göz yumulan ve muhafetin de sıkça eleştiri konusu olan sığınmacıların sayısındaki artış sanatçı Volkan Konak'ı da isyan ettirdi.

Türkiye'de şu an resmi verilere göre toplam 6 milyona yakın yabancı bulunuyor. Muhalefetin açıklaması ise bu sayının 10 milyona yaklaştığı yönünde.

"BU VATANA NASIL KIYDINIZ"

Bir konseri sırasında sığınmacıların yoğun oluşunu fark eden Volkan Konak ise duruma isyan ederek sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili dostlar; 21 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul’da bir semtimizde verdiğimiz konserde, büyük bir göç dalgası ve nüfus yoğunluğu gördüm. Ben bu sorunun bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum, Resmen dehşete düştüm. Oradaki yetkililerle görüştüğümde ise şu an ilçelerinde 112 yabancı dilde konuşan 10 binlerce kaçak ve mülteci olduğunu söylediler. Yine yetkililer İstanbul’daki sayılarının ise 2,5 milyon olduğunu belirttiler. Bu durumda Türkiye genelini düşünemiyorum bile. (10 milyon üzerinde olduğu söyleniyor.) Oy ve siyasi ikbal için, bu ülkeyi cüzdanındaki bozuk para gibi harcayanlara son sözüm; “BEYLER BU VATANA NASIL KIYDINIZ!"

"İz Bırakanlar" sergisi Türk sanat duayenlerini bir araya getirdi "İz Bırakanlar" sergisi Türk sanat duayenlerini bir araya getirdi