Yapı kayıt belgesi alamayan veya belgesi iptal edilen vatandaşlar, mevcut evlerini yasal hale getiremedikleri için evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalmaktadırlar. 

Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

Yapı kayıt mağdurları olarak adlandırılan vatandaşlar, İmar Barışı'nın geçici olarak iptal edilmesinin ardından çok büyük mağduriyetler yaşıyorlar.

Vatandaşların müteahhitler tarafından kandırılarak imar izni olmayan evler satın alması, mağduriyetin başlıca nedenlerinden biridir. İmar Barışı süreci hayal kırıklığına uğratmış ve vatandaşlar evlerinden çıkartılma korkusuyla karşı karşıya kalmışlardır. Mahkeme süreçlerinin bitmemesi, yapı kayıt mağdurlarını uzun süreli belirsizlik ve masraflar altında bırakmaktadır.

Mevcut evlerini yasal hale getiremedikleri için evlerinden olma riskiyle karşı karşıya kalan mağdur vatandaşlar geleceklerini doğrudan etkileyen bu haksızlık için yetkililerden çözüm talep ediyor.