Görev tanımı olmadan çalışmakta olan YHS personelleri, çalışma şartlarının ağır olduğunu ve işverenleri tarafından mobbige maruz kaldıklarını dile getirirken Yardımcı Hizmetler Sınıfı Platformu da konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor? 750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor?

Şef, amir, müdür kadrosu istemediklerine dikkat çeken YHS personelleri, sadece bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak kanun düzenlenmesiyle sınavsız eğitim durumlarımıza uygun GİH (Genel İdari Hizmetler) ve THS (Teknik Hizmetler Sınıfı) memur kadrolarına geçiş yapmak istiyor. Açıklamada bu duruma değinen YHS çalışanları, sayılarının yaklaşık 110 bini bulduğunu belirterek aralarında büro işlerini yapabilecek ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu kişilerin de olduğunu açıkladı.

"Memur kadrolarına geçiş yapmak istiyoruz"

Platformdan yapılan açıklamada, "Birçok kamu kurumunda temizlik, çaycılık ve buna benzer işler taşerondan kadroya geçirilen 4/D sürekli işçiler eliyle görülmektedir. YHS personelleri olarak amir, müdür kadrosu istemiyoruz.YHS çalışanları olarak şef, amir, müdür kadrosu istemiyoruz sadece bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak kanun düzenlenmesiyle sınavsız eğitim durumlarımıza uygun GİH (Genel İdari Hizmetler) ve THS (Teknik Hizmetler Sınıfı) memur kadrolarına geçiş yapmak istiyoruz."