1965 yılından bu yana Yardımcı Hizmetler Sınıfının görev tanımı dahi yapılmadı. YHS personelleri eğitim durumlarına göre üst sınıfa atanmayı talep ediyor. 

Kamunun kanayan yarası olan Yardımcı Hizmetler Sınıfı ve bu sınıfta istihdam edilen personelin, sınıf, kadro ve özlük hakkı sorunlarının iyileştirikmesi için sosyal mecralardan sesini duyurmaya çalışıyor. 

Mağdurlar " Meclis kapanmadan çıkarılacak bir torba yasa içerisinde; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36'ncı maddesinde yer alan "Yardımcı Hizmetler Sınıfının" kaldırılmasını, bu sınıfta istihdam edilen mevcut personelin, herhangi bir işleme tabi tutulmaksızın eğitimlerine ve kadrolarına uygun diğer hizmet sınıflarındaki kadrolara atandırılmasını, bu şekliyle; personele mesleki itibar kazandırılmasını, alın terinin karşılığının verilerek kamuda çalışma barışı ve verimliliğin sağlanmasını istiyoruz" dedi. 

Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz' Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz'

Yaklaşık 110 bin yardımcı hizmet sınıfı personel,yaşadıkları mağduriyetin giderikmesi adına hükümetten bir atak bekliyor.