Kanal D’nin Ay Yapım imzalı, başrollerinde Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz'in yer aldığı Yargı dizisi son bölümüyle büyük tepki çekti. 

Senaryosunu Sema Ergenekon’un kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda ise Ali Bilgin’in oturduğu Yargı dizisinde Savcı Pars karakterine can veren oyuncu Mehmet Yılmaz Ak sağlık sorunları nedeniyle kadrodan ayrıldı. 

Dizide Savcı Pars karakterine hayat veren oyuncu Mehmet Yılmaz Ak yaşadığı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek diziden ayrıldığını duyurmuştu.

'Savcı Pars’ karakteriyle izleyenlerden tam not alan Mehmet Yılmaz Ak'ın diziden ayrılacağı haberi Ay Yapım tarafından, “Yargı dizimizin oyuncularından Mehmet Yılmaz Ak yaşadığı sağlık probleminin çalışmasına mani olduğunu belgeleyen uzman doktor raporunu yapım şirketimize sunmuş ve projemizden kendi isteğiyle ayrılmıştır. Yargı hız kesmeyen hikâyesiyle seyirci izleyici ile buluşmaya devam edecek” sözleriyle paylaşıldı. 

Ardından açıklama yapan Mehmet Yılmaz Ak, “Ülke olarak hepimizi derinden etkileyen deprem ve sonrası süreçte, zor günler geçiren ailem ve sevdiklerimin her anlamda yanında olabilmek adına aldığım bu kararı, anlayışla karşılayan Ay Yapım ile ekibe teşekkür ederim. Sağlığımla alakalı uzun vadede endişe edilecek bir durum yoktur” demişti.

Ak'ın depremden etkilenmesi nedeniyle ailesiyle ve sevdikleriyle vakit geçirmek istediğini söylemesi üzerine oyuncu arkadaşlarından herhangi bir paylaşım gelmemişti.

Dizide Komiser Eren karakterine hayat veren oyuncu Uğur Aslan ve senarist Sema Ergenekon Mehmet Yılmaz Ak'a tepki göstererek Hatay depreminde çok sayıda akrabalarını kaybettiklerini açıklamışlardı.

Paylaşım yapılmamasının aksine Yargı dizisinde Komiser Eren karakterine hayat veren oyuncu Uğur Aslan ve senarist Sema Ergenekon Mehmet Yılmaz Ak'a tepki göstererek Hatay depreminde çok sayıda akrabalarını kaybettiklerini açıklamışlardı.

İbrahim Tatlıses ile Mustafa Keser arasında sinirler geriliyor! İbrahim Tatlıses ile Mustafa Keser arasında sinirler geriliyor!

Çalışma arkadaşlarının tepkileri, senaryo üzerinden yapılan göndermeler derken dizinin son bölümünde Savcı Pars karakterinin bir cinayete kurban gittiği, kesilen elinin kuyumcu vitrininde sergilendiği sahne de izleyicide şok etkisi yaratmıştı.

Senarist Sema Ergenekon'un oyuncu Mehmet Yılmaz Ak'a olan öfkesini dile getirdiği düşünülen sahne izleyicinin tepkisini çekmişti.

Senarist Sema Ergenekon'un oyuncu Mehmet Yılmaz Ak'a olan öfkesini dile getirdiği düşünülen sahne izleyicinin tepkisini çekmişti.

Sevilen karaktere böyle bir ölümün yakışmadığını düşünen izleyiciler Sema Ergenekon'a büyük tepki gösterdi. Dizide bir Cumhuriyet Savcısının bu şekilde öldürülmesi eleştirilerin odağı oldu. 

Tepkilerinin ardından yapımdan bahsi geçen sahnenin bir intikam duygusuyla yazılmadığına dair açıklama geldi.

Sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten yapım Mehmet Yılmaz Ak'ın ayrılma kararından ziyade ayrılış biçiminde sorun olduğunu dile getirdi.

Sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten yapım Mehmet Yılmaz Ak'ın ayrılma kararından ziyade ayrılış biçiminde sorun olduğunu dile getirdi.