Yaşlı bakım teknikerleri olarak çalışmak isteyen sağlıkçılar, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarından mezun oldukları halde iş bulamıyor. Bu durum, hem teknikerlerin hem de bakıma ihtiyaç duyan hastaların mağduriyetine yol açıyor. Yaşlı bakım teknikerleri mesleklerini icra etmek için çözüm bekliyor.

Yaşlı bakım teknikerleri istihdam istiyor

İstihdam fırsatı verilmeyen yaşlı bakım teknikerleri mezun sayısıyla uyumlu olarak istihdam yapılmasını istiyor. Kendi mesleğini icra etmek isteyen yaşlı bakım teknikerleri sosyal medya plaformlarından yetkililere istihdam çağrısında bulunuyor. 

Her yıl binlerce öğrencinin diploma aldığı yaşlı bakım teknikerliği bölümün mezunları günümüz ekonomik koşullarında yaşadıkları geçim sıkıntısını dile getirerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya adil atama çağrısı yapıyor. 

Bakan Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına ilişkin: Sıkıntılar çekiyor Bakan Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına ilişkin: Sıkıntılar çekiyor

CHP'li Gürer, konuyu TBMM'ye taşıdı

Yaşlı bakım teknikerlerinin yıllar süren istihdam mağduriyetini TBMM'ye taşıyan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Koca'nın istihdam açıklamasının ardından önergesini şu ifadelerle sunmuştu:

CHP Milletvekili Gürer, önergesinde, her yıl çok sayıda mezun vermesine rağmen neredeyse hiç atama yapılmayan yaşlı bakım teknikerliği mezunlarının artmaya devam ettiğini belirtti.

12 BİN ATAMADA 9 KADRO 

Son 15 yıldaki atama sayısının 50 civarında olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, salgın döneminde en çık ihtiyaç duyulan unvanlardan biri olmasına rağmen 12 bin atama içinden sadece 9’unun yaşlı bakım teknikeri unvanı olmasının da düşündürücü olduğuna vurgu yaptı. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaşlı bakım teknikeri unvanına sahip personel atama sayısının son 15 yılda sadece 50 arttığını belirtti. Gürer, pandemi sürecinde bu unvana sahip personelin öneminin daha da arttığını ancak 12 bin atama içinde sadece 9 yaşlı bakım teknikeri ataması yapıldığını ifade etti.

BELİRLİ SEVİYEDE ATAMA YAPILMALI 

CHP Niğde Milletvekili Gürer, bugüne kadar mezun olan 40 bin personelin, KPSS’de yüksek puan almasına rağmen atama yapılmamasının da bu bölümlerden mezun olanlar açısından ciddi bir mağduriyet oluştuğunu da ifade ederek, “En azından pandemi sürecinde en çok ihtiyaç duyulan meslek dallarından biri olan yaşlı bakım teknikerliği için belirli seviyede atama yapılması, hem bu alana hizmet bekleyen yurttaşlarımız için önemli bir hizmet olacak hem de yıllardır atama bekleyen gençlerimize iştiham sağlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.