Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası

EYT düzenlemesi geçtiğimiz aylarda resmileşerek yürürlüğe girdi. Staj ve çıraklık mağdurları hükümetten yeni bir düzenleme bekliyordu. EYT kapsamına dahil edilmek isteyen mağdurlar için  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika açıklamaları geldi. 

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINA DA MÜJDE GELİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e EYT'de staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili sorular yöneltildi. Bakan Vedat Bilgin bu konu için yeni düzenlemenin yolda olduğunu belirterek staj ve çıraklık mağdurları için düzenlemenin hazırlıklarına başlandığını belirtti. Staj dönemi ve çıraklık döneminin birbirinden ayrılacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, vatandaşlarının haklarının teslim edilmesi için gerekeni yapılacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarından da anlaşılacağı gibi staj ve çıraklık mağdurları için erken emeklilik yolda. Yeni düzenleme ile birlikte staj ve çıraklık mağdurlarının EYT kapsamına alınacağı ve sigortalılıklarının tespit edileceği tahmin ediliyor.